Eno uro o Spodnjem Kamenščaku na Murskem valu

Gostja v studiu je bila najmlajša ljutomerska občinska svetnica, sicer krajanka Spodnjega Kamenščaka Nina Stegmüller

Prlekija-on.net, torek, 10. marec 2015 ob 12:40
Bojan Rajk in Nina Stegmüller

Bojan Rajk in Nina Stegmüller

V ponedeljek, 9. marca, je od 20. do 21. ure, v radijski oddaji Potepuh, ki jo vsakih 14 dni pripravlja novinar - voditelj Bojan Rajk na Murskem valu dodobra bilo razkrito naselje Spodnji Kamenščak. Gostja v studiu je bila najmlajša ljutomerska občinska svetnica, sicer krajanka Spodnjega Kamenščaka Nina Stegmüller. Kraj je bil tako dodobra predstavljen vključno z zgodovino, vsemi znamenitostmi, poslovnimi subjekti, turističnimi in drugimi posebnostmi.

Radio Murski val je regionalni informativni program posebnega pomena, ki oddaja na frekvenci 94,6 in 105,7 MHz ter 648 kHz in je slišen na območju Pomurja, Štajerskem ter v Porabju na Madžarskem. Je družinski radio, vsebinsko spremlja predvsem dogajanje na območju pomurske statistične regije in vse pomembnejše dogodke na širšem območju slišnosti - območje med Dravo in Rabo. Programska zasnova je oblikovana na sloganu, da se na območju pokrivanja nič pomembnega ne zgodi brez nas. Radio Murski val deluje od leta 1958. Program oddaja s treh oddajnih frekvenc, in sicer 94,6 MHz /Pečarovci z močjo 5 kW/, 105,7 MHz /Zlatoličje z močjo 2 kW/ in 648 kHz / Nemčavci z močjo 10 kW/. S slednjim je zagotovljena slišnost v Porabju na Madžarskem, kjer živijo porabski Slovenci.

Oddajni čas Radia Murski val  je od 00.00 do 24.00. V času od 0.00 do 5.00 se vključuje v skupno produkcijo in predvajanje Skupnega nočnega programa lokalnih in regionalnih radijskih postaj Slovenije.

Radio Murski val ima ekipo skoraj 60 sodelavcev. Skupaj ustvarjajo program, ki dosega največjo slišnost na območju, ki ga pokriva s frekvencami in je med najbolj poslušanimi regionalnim radijskimi programi v Sloveniji. Poslušalci se odločajo za poslušanje radia Murski val tudi zaradi kakovostne vsebine, ki jo ustvarjajo sodelavci in zaradi informacij iz okolja, ki jim lahko prisluhnejo na Murskem valu, pa naj si gre za dogodek pri prvem sosedu ali pa za naravno nesrečo. V korist podatkov govori tudi dejstvo, da je Murski val na festivalih radijskih postaj osvojil 26 prvih mest v različnih kategorijah.

Foto, tekst: Marko Šalamon


Več v Kultura in izobraževanje