Glavnik nasmejal ljutomersko občinstvo

Premiera komedije Glavnik, režiserja Srečka Centriha

Prlekija-on.net, torek, 17. marec 2015 ob 12:33
Premiera komedije Glavnik

Premiera komedije Glavnik

V četrtek, 12. marca, je v Domu kulture Ljutomer Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, uprizorila premiero komedije Glavnik, katere avtor besedila je Fadil Hadžić, režiser pa Srečko Centrih. V ponedeljek, 16. marca, je potekala še ponovitev.

Satira Glavnik na razmišljujoč način prikazuje iskanje glavnika, za katerim poizveduje direktorjeva žena. To poizvedovanje preide v afero in že ogroža nekaj zakonov, pokaže odnose v kolektivu podjetja in spretno razgalja etično in moralno izprijenost današnjega časa.

Komedija ni izrazito usmerjena v smeh gledalca, vendar pa na humoren način razgalja podivjani svet v podivjanem kapitalizmu. In to žal ni samo pri sosedu ampak tudi pri nas.

V komediji nastopajo Jože Laba, Ljuba Erhatič, Srečko Centrih, Barbara Pirher, Robi Semenič, Barbara Makoter, Marko Jerebič in Fani Zorec.

Na tokratni premieri je Gledališko iskrico, ki jo podeljujejo za pomoč, zvestobo in vzpodbudo, prejelo podjetje Tondach, katero je prevzel direktor Jože Štrakl.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

130 let PGD Cezanjevci, foto: Občina Ljutomer

130 let PGD Cezanjevci

sreda, 19. junij 2024 ob 09:44
Odkritje spominske plošče Josipa Murse

Letos mineva 160 let od rojstva Josipa Murse

sreda, 19. junij 2024 ob 08:39