Pohodniki in ljubitelji narave so se družili na Tinekovem brodu

Ob reki Muri na Dolnji Bistrici so se zbrali številni pohodniki iz levega in desnega brega reke Mure in od drugod

Jože Žerdin, nedelja, 29. marec 2015 ob 11:57
6. Jožefov pohod ob reki Muri

6. Jožefov pohod ob reki Muri

Na reki Muri pri Dolnji Bistrici že nekaj let obratuje Tinekov brod, ki je prava turistična znamenitost. Še preden brod ni bil obnovljen je na tem mestu vozil stari dotrajani brod in to kar 40 let, številne potnike, živino in tovor.

Tako je družina Pozderec, ki ima brod na reki Muri pri Dolnji Bistrici v soboto, 21. marca, pripravila že šesti Jožefov pohod ob reki Muri. Številni pohodniki iz levega in desnega brega reke Mure in od drugod so se zbrali pri Tinekovem brodu in se z brodom po valovih reke Mure odpeljali na prleško stran od koder jih je pot vodila do Mote in naprej do Razkrižja, kjer so si med drugim ogledali Kovaški muzej, kjer jim je kovač Anton Horvat iz Razkrižja prikazal muzej in njeno opremo ter kovaško orodje. Pot je bila v lepem in sončnem vremenu primerna, dolžina poti je bila 10 kilometrov. Ob koncu pohoda so se vsi skupaj še zbrali ob Tinekovem brodu na druženju in domačih dobrotah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno