Pet žog v mreži Veržeja na gostovanju pri Dobu

Roltek Dob - Farmtech Veržej 5:0 (1:0)

Prlekija-on.net, nedelja, 5. april 2015 ob 16:00
Roltek Dob - Farmtech Veržej

Roltek Dob - Farmtech Veržej

Farmtech Veržej in Roltek Dob sta se ponovno srečala v 19. krogu 2. SNL. Prejšnji teden so Dobljani gostovali v Veržeju in izgubili z 1:0, tokrat pa je Veržej gostoval pri Dobu, katerim je "revanša" več kot uspela, saj so Veržence odpravili s "petardo".

Nogometaši se po bolečih porazih vedno težko poberejo, nekateri se tudi težko vrnejo v pravi ritem, Dobljani pa so dokazali, da jih poraz prejšnji teden ni dotolkel. Še več, minimalen poraz proti vedno bojevitim Veržencem jim je več kot očitno dal elana, saj so v 19. krogu deklasirali nasprotnika ter Veržej ugnali s kar 5:0.

Za Dobljane se sicer tekma ni najbolje začel, saj je bil domači strateg Primož Jelen prisiljen v menjavo, poškodoval se je Armin Kukavica, le-tega je zamenjal Jure Močnik. Verženci so odigrali svojo povprečno predstavo, Dob pa ni ničesar prepustil naključju ter slavil visoko zmago. Pri Dobu sta dvakrat zadela Marko Lunder in Matic Mirtič, piko na i visoki zmagi pa je postavil Amer Krcič.

Z zmago se je Dob tudi povzpel na tretje mesto, Veržej pa ostaja na sedmem.

Roltek Dob - Farmtech Veržej 5:0 (1:0)
Mirtič 16., 80., Lunder 54., 76., Krcič 86.

Roltek Dob: Vezirovič, Lukanc, Mirtič, Češnjevar, Kukavica (25./Močnik), Kunstelj, Mešanović (82./Pele), Leskovar, Krcić, Lunder (78./Repnik), Klopčič; trener: Primož Jelen

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Kavaš, Lukač, Gliha (46./Lotrič), Kouter, Trstenjak, Vinkovič M., Mauko (66./Jamakovič), Kaučič (56./Kušnik), Vinkovič D.; trener: Zlatko Gabor

Ostale tekme:
Krško - Šmartno 1928 6:0 (0:0)
Aluminij - Dravinja Kostroj 2:2 (2:2)
Triglav Kranj - Šenčur 1:2 (1:0)
Ankaran-Hrvatini - TKK Tolmin 2:1 (1:0)


Več v Šport