Popestrimo šolo - Živimo z naravo

Delavnica Živimo z naravo na OŠ Križevci

Prlekija-on.net, torek, 7. april 2015 ob 19:02
Delavnica Živimo z naravo na OŠ Križevci

Delavnica Živimo z naravo na OŠ Križevci

V soboto, 28. 3. 2015, je bil na OŠ Križevci prav poseben dan, saj je v okviru projekta Popestrimo šolo potekala delavnica Živimo z naravo. Z nami sta bili učiteljici Inga Rajtman in Tamara Flegerič.

Zjutraj smo se vsi zbrali v jedilnici. Bili smo polni pričakovanj in napolnjeni z energijo. Najprej smo se lotili kulinaričnih dejavnosti s čemažem – zelo zdravilno rastlino. Po skupinah smo pripravljali čemažev pesto, skutni namaz s čemažem, spekli smo tudi mafine s čemažem. Vse jedi so bile zelo okusne. Za učence, ki ne marajo česna, pa malo manj. Ko smo se tako okrepčali z zdravo malico, smo se odpravili ven vrtičkat. Naš namen je bil postaviti in pripraviti visoke gredice za zelišča. Tako smo morali najprej natrgati vejice iglavcev, jih dali v gredo, nanje naložili plast slame in na koncu še plast zemlje. To so fantje nakopali z bližnjega kupa.

Čeprav smo proti koncu postali že utrujeni, smo bili navdušeni nad našimi gredicami. Ker se mora zemlja še malo sesesti, smo nasadili le sadike zelišč, ki so jih prinesli naši učenci. Za naš zeliščni vrt bomo v prihodnje lepo poskrbeli.

Taja Vrbnjak, 5. a


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje