Ekipa Osnovne šole Gornja Radgona ponovno slavila

9. regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči

Filip Matko, četrtek, 23. april 2015 ob 11:19
Radgončani z mentoricama in predsednico

Radgončani z mentoricama in predsednico

Ekipa učenk in učencev Osnovne šole Gornja Radgona - ekipa A je 14. aprila zmagala na 9. območnem preverjanju osnovnošolskih ekip prve pomoči in to med šestimi ekipami s petih osnovnih šol ter štirih občin. Po tednu dni, 22. aprila, je ta ekipa ponovno nastopila v Gornji Radgoni in sicer na 9. regijskem preverjanju osnovnošolskih ekip prve pomoči Pomurja, kjer se je pomerila z najboljšo ekipo iz RKS - Območno združenje Ljutomer ter se z zmago uvrstila na državno preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči, ki bo 9. maja v Mladinskem letovišču in okrevališču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču.

Tekmovalni ekipi osnovnošolk in osnovnošolcev (OŠ Gornja Radgona in OŠ Ivan Cankar Ljutomer), njihove mentorice (Andreja Herzog, Tanja Borko in Milena Žibrat), kot tudi vse aktivistke in aktiviste Rdečega križa, je v uvodu pozdravila predsednica RKS - Območnega združenja Gornja Radgona Silva Vračko. Pravila tekmovanja je obrazložila vodja tekmovanja Davorka Makovec in sledilo je teoretično preverjanje znanja tekmovalk in tekmovalcev s področja prve pomoči ter delovanja Rdečega križa.

Ekipo Osnovne šole Gornja Radgona so sestavljali: Tjaša Kociper, Sara Zec, Lena Zorman, Marko Cotič, Aljaž Herzog, Tjan Pučko in kot rezervna tekmovalka Alja Čančala, ob sodelovanju mentoric Andreje Herzog in Tanje Borko. Kot imitatorke poškodovank so sodelovale Katarina Fišer, Zala Flisar, Lana Kralj in Daša Zorman. Ekipo Osnovne šole Ivan Cankar Ljutomer so sestavljali: Zala Čuk, Stela Feuš, Maja Jaklin, Lara Kosi, Ana Taljan in Tamara Tigeli ter kot rezerva Mojca Onišak. Njihova mentorica je Milena Žibrat. Vsi ti so po teoretičnem delu tekmovanja oz. reševanju testov krenili na dve delovni točki, kjer je bilo treba praktično nuditi prvo pomoč štirim poškodovankam.

Po izračunu teoretičnega ter praktičnega dela tekmovanja je zmagovalna ekipa OŠ Gornja Radgona zbrala 314 točk, a ekipa OŠ Ivan Cankar Ljutomer 267 točk. Obe ekipi sta prejeli pisno priznanje ter pokal, Radgončanom pa sledi dodatno usposabljanje kot priprava na državno preverjanje, ki bo na Dan zmage, 9. maja letos, dan po začetku Tedna Rdečega križa Slovenije (od 8. do 15. maja).


Več v Kultura in izobraževanje