Tudi podvoz v Ljutomeru že prevozen

Promet je trenutno urejen izmenično enosmerno, a bo verjetno podvoz kmalu obojestransko prevozen

Prlekija-on.net, četrtek, 23. april 2015 ob 14:55
Podvoz v Ljutomeru

Podvoz v Ljutomeru

Potem ko so v Ljutomeru v začetku tedna za promet odprli nadvoz čez železniško progo na Kolodvorski ulici, tudi podvoz na drugi strani Ljutomera na Jeruzalemski cesti dobiva končno podobo. Delavci še sicer opravljajo dela, a se v podvoz že lahko zapeljete. Promet je sicer trenutno urejen izmenično enosmerno, a bo verjetno podvoz kmalu obojestransko prevozen.

Tudi gradnja podvoza pod železniško progo poteka v sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah.

Med deli vlak do smrti zbil delavca
Foto in video:
Trčenje z vlakom usodno za 40-letnega delavca
Je pa pred letom dni na tem mestu v Ljutomeru, kjer so delavci gradbenega podjetja opravljali gradbena dela pri izgradnji podvoza pod železniškimi tiri pri delu ob železniški progi prišlo do tragične nesreče. Takrat je namreč tovorni vlak do smrti povozil 40-letnega delavca iz UE Murska Sobota, ki je delal na gradbišču.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij poteka del podvoza ter video iz prizorišča v Ljutomeru.

Medtem pa na Grlavi, kjer tudi gradijo podvoz pod železniško progo, promet še poteka po obvozu. Sicer ne več okoli bližnjih hiš, temveč tik ob podvozu. A tudi na Grlavi naj bi do konca aprila promet stekel skozi podvoz, kot je na zboru krajanov v Šalincih v začetku marca bilo povedano. Potek del na Grlavi lahko vidite tukaj.


Več v Gospodarstvo