Medgeneracijska kulturna prireditev Babica, podaj mi roko

Lepo je živeti, lepo je deliti, lepo je imeti nekoga imeti rad

Branko Košti, petek, 24. april 2015 ob 09:06
Babica, podaj mi roko

Babica, podaj mi roko

V torek, 21. aprila, so se v Kulturnem domu Ljutomer, že tretje leto zapored srečali na medgeneracijski kulturni prireditvi, kjer se prepletata otroštvo, drugačnost in starost, z naslovom »Babica, podaj mi roko«.

V kulturnem programu so nastopali otroci vrtcev Ljutomer in Stročja vas, varovanci Varstveno delovnih centrov  Murska Sobota in Ljutomer, stanovalci Doma starejših občanov Ljutomer in člani Društva upokojencev Ljutomer. Zaradi drugih obveznosti niso mogli nastopati otroci Kulturnega društva Tempo iz Krištanec. Program je povezovala Mira Azzeh. Gost prireditve je bil Tone Ficko, dobitnik Bloudkove plakete za leto 2014 za življenjsko delo na področju športa. Navzočim je spregovoril o pomenu športa v vseh obdobjih človekovega življenja.

V torek se je v Domu kulture Ljutomer pelo, plesalo in veselilo, navdušeni so bili vsi, nastopajoči in gledalci v dvorani. Otroci so izvirno in igrivo plesali in peli, Matilda Slavič je zapela o pomladi, ki je prišla v deželo, nastopajoči Varstveno delovnega centra in Doma starejših občanov Ljutomer pa so z dobro izbranimi pesmimi poslušalcem pričarali nasmeh, pa tudi sočutje-občutek sreče in miru. Folklorniki Društva upokojencev Ljutomer so ob zvokih harmonike poskočno zaplesali, poslušalci so jim pomagali s ploskanjem. Prireditev so sklenili s prleško himno Dere sen jaz mali bija, katero so zapeli skupaj nastopajoči in obiskovalci.

Organizatorka in koordinatorka prireditve Slavica Sunčič se je zahvalila vsem nastopajočim, njihovim mentorjem in vodjem skupin, ravnateljicama, vodji in direktorju zavodov za pripravljenost medgeneracijskega sodelovanja.

Lepo je živeti, lepo je deliti, lepo je nekoga imeti rad. Vsak dan, vsak trenutek je pomemben za naše življenje, za našo srečo. Zato podarjajmo prijazen nasmeh, objem in roko.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje