Županja podelila priznanja za sodelovanje na Bralni znački za odrasle

Za sodelovanje pri bralni znački se je odločilo 16 bralk in bralcev, ki so od oktobra 2014 do aprila 2015 lahko izbirali med 22. predlaganimi knjigami, prebrati so jih morali vsaj pet

Prlekija-on.net, petek, 24. april 2015 ob 22:33
Podelitev priznanj Bralne značke za odrasle

Podelitev priznanj Bralne značke za odrasle

Splošna knjižnica Ljutomer se tudi v letošnjem letu pridružuje projektu Noč knjige 2015. Ob tem dnevu so v četrtek, 23. aprila, v prostorih knjižnice pripravili podelitev priznanj za sodelovanje na Bralni znački za odrasle v letu 2015. Priznanja je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je tudi častna članica Splošne knjižnice Ljutomer.

Za sodelovanje pri bralni znački se je odločilo 16 bralk in bralcev, ki so od oktobra 2014 do aprila 2015 lahko izbirali med 22. predlaganimi knjigami, prebrati so jih morali vsaj pet.

Kulturni program so pripravili dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki so z branjem kratkih odlomkov iz knjig, vključenih v bralno značko, ob spremljavi glasbe popestrili večer.

Noč knjige
Premierno slovensko Noč knjige je na svetovni dan knjige pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco soustvarilo 79 krajev po Sloveniji in v zamejstvu. Odkar je Unesco 23. april proglasil za svetovni dan knjige, ga slavimo po vsem svetu, zadnja leta tudi ponoči. S knjižnim ponočevanjem so začeli v Nemčiji, ZDA, Veliki Britaniji in na Irskem, izjemno prodorna Noć knjige sorodne srčne krvi od leta 2012 poteka na sosednjem Hrvaškem, zadnja leta pa je v sodelovanju s hrvaškimi kolegi zaživela tudi v Sloveniji in Srbiji.


Več v Kultura in izobraževanje