Pomurci premagali vse ovire

Na Soboški kamenšnici je potekal Oviratlon s triindvajsetimi ovirami

Bojan Sobočan, sobota, 2. maj 2015 ob 23:32
Oviratlon Murska Sobota

Oviratlon Murska Sobota

V soboto, 2. maja, je bil v Pomurju prav poseben dan, saj so se novih izzivov željni tekmovalci podali premagovat ovire na prvem Oviratlonu. Na izziv se jih je prijavilo okoli 380, med katerimi so bili tako fantje, kakor tudi punce. Dogodka so se poleg Pomurcev udeležili tudi tekmovalci iz preostalih krajev v Sloveniji.

Pred začetkom je sledilo obvezno ogrevanje za vse tekmovalce, dogodek pa je odprl soboški župan Aleksander Jevšek.

Na tekmovalce je čakalo triindvajset ovir, ki so zahtevale različne spretnosti in pa tudi veliko poguma. Kljub številnim zahtevnim oviram in izzivom, so se tekmovalci hrabro borili in jih na desetkilometrski trasi premagovali eno za drugo. Najbolj težka in umazana pa je bila zagotovo prebijanje skozi blatno kopel.

Veliko je bilo prijavljenih skupin. Nekateri izmed njih pa so se za to priložnost tudi stilsko oblekli, kot skupina, si nadeli zanimiva imena in slogane. Prednost skupinske udeležbe je v tem, da si tekmovalci med seboj pomagajo in spodbujajo. Tekmovalci so bili izredno navdušeni nad izzivom in veliko je bilo slišati pohvalnih besed. Organizatorji pa zagotavljajo, da to zagotovo ni zadnji tovrstni izziv v Pomurju.

Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj bodo en evro od vsake prijavnine podarili Kriznemu centru za mlade Murska Sobota, ki bo zbrana sredstva namenil za nakup sobnega kolesa.

Zvečer je sledila še zabava s skupino Joške v'n.


Več v Šport