Predstavitev ovir za Oviratlon Murska Sobota

Oglejte si predstavitev vseh ovir na desetkilometrski progi Oviratlona Murska Sobota, kjer jih bo 23, kar je največ doslej

Prlekija-on.net, torek, 7. april 2015 ob 10:33
Na desetkilometrski progi Oviratlona Murska Sobota bo 23 ovir, kar je največ doslej, bližina jezera Soboška kamešnica in peščeni tereni bližnjega peskokopa pa so zagotovilo, da se boste soočili z izzivi, ki si jih doslej ni bilo mogoče niti predstavljati. Že tradicionalnim, kot so tobogan Spolzki Janez, opičja kletka, gugalnica, gumapark, plazenje po vseh štirih v blatu pod bodečo žico in elektro žur, če jih naštejemo le nekaj, se bodo pridružile povsem nove. Murskosoboška preizkušnja bo vključevala vse naravne elemente: zemljo, zrak, vodo in tudi ogenj, za katerega bodo seveda skrbeli vselej marljivi gasilci.

Prva ovira bo PO VSEH 4 oziroma plazenje pod napeto bodečo žico. Ta ovira je ravno pravšnja za ogrevanje, saj ni prezahtevna, kljub temu pa boste zelo hitro dobili občutek, kaj vas čaka v nadaljevanju. In seveda, plazili se boste po blatu, brez katerega ni oviratlona, zato je skoraj nujno, da prvi stik z  doživite, kakor hitro je mogoče.

Na naslednji bomo poleg vaših fizičnih spretnosti preizkusili tudi vašo zbranost. Najbrž ste že videli, kako trenirajo nogometaši ameriškega nogometa, ko izmenično z nogami hitro stopajo v avtomobilske pnevmatike. Enako boste morali storiti vi. Premikanje nog iz gume v gumo v GUMAPARKU je morda na prvi pogled res videti enostavno, vendar je to mogoče hitro in brez padca storiti le z dobro mero koncentracije. Količina gum bo večja kot kadar koli doslej, zato le pridno trenirajte.

Sledil bo na preizkusu, kako dobri ste pri udejanjanju vrednot, kot so timsko delo, medsebojna pomoč in vzajemnost. Čez OVIRATLON PRELAZ bo šlo lažje, če si boste med sabo pomagali. Saj poznate rek: vsi za enega, eden za vse.

Četrta in peta ovira sta PRESENEČENJE in imata oznako »strogo zaupno«. To pomeni, da ju bomo razkrili šele nekaj dni pred dogodkom. Ali pa sploh ne in se boste z njo seznanili šele na sami progi. Pomemben element oviratlona so namreč presenečenja. Z njihovo pomočjo se hitro izkaže, kako se znajdete v povsem neznanih in nepredvidljivih okoliščinah oziroma iz kakšnega testa v resnici ste. Verjemite – spoznali se boste v povsem novi luči in zagotovo boste navdušeni, ko boste videli, kaj vse zmorete.

Šesta ovira bo dober opomnik, da je oviratlon predvsem zabaven. Se še spominjate, kako so vas, ko ste bili majhni, nosili štuporamo in kako neizmerno ste pri tem uživali? Le prebudite otroka v sebi in se pri oviri NOŠENJE NA HRBTU prepustite morda že dolgo pozabljenemu občutku!

Če vam bo prvih šest ovir morda dodobra osušilo grla, boste žejo lahko gasili na vodni postaji RADENSKA.

Dobro hidrirani se boste podali po progi naprej, proti njegovemu visočanstvu SPOLZKEMU JANEZU, adrenalinskemu toboganu, ki vas bo dobesedno ponesel po hribu navzdol, ob njegovem vznožju pa se boste osvežili v blatni kopeli. To je ena najbolj priljubljenih ovir na vseh dosedanjih oviratlonih, zato smo prepričani, da boste na njej uživali tudi tokrat.

Naslednji izziv bo OVIRATLON GUGALNICA, pri kateri preizkusimo predvsem moč vaših rok in koordinacijo. Morda se boste na trenutek počutili kot Tarzan, zato pri pripravah ne pozabite na trening glasilk, saj boste imeli pri tej oviri možnost, da močno povečate povprečno vrednost vaših decibelov.

BETONSKI ZID in PEŠČENI ZASIP sta naši povsem novi oviri, ki bosta prvič predstavljeni prav na prekmurskem izzivu, zato vam podrobnosti še ne bomo razkrili. Naj bo do 2. maja na delu tudi vaša domišljija!

11. ovira je PRESENEČENJE, ki mu bo sledila BLATNA KOPEL. Verjetno je ni treba posebej predstavljati. Čaka vas blato, blato in še enkrat – blato. Mi že komaj čakamo, da preverimo, kakšno je prekmursko.

Oviri št. 13 in 14. sta PRESENEČENJE, pri premagovanju katerih vas bo med drugim spodbujala misel, da ste premagali že več kot polovico vseh ovir. Bravo!

Sledila bo že dobro poznana OPIČJA KLETKA. To je ovira, pri kateri so moč, spretnost in motorične sposobnosti oviratloncev, ki omogočajo hitro preprijemanje z rokami, še posebej nagrajene, saj so plezala s pravo tehniko premagana, kot bi trenil. Seveda tudi tu kanček pomoči med udeleženci ne bo odveč.

Pred in po vodni postaji NUTREND vas bo spet čakalo PRESENEČENJE, nato pa SUHI IN VITKI. No, nekateri tem cevem pravijo tudi premagovalci klavstrofobije, saj bodo ravno dovolj široke, da bodo omogočale gibanje oziroma plazenje, hkrati pa ravno pravšnje za premagovanje fobij. Tudi ta ovira je ena izmed tistih, kjer bosta solidarnost in timski duh izjemno pomembna, še posebej, ker so te cevi na prav vsakem oviratlonu večji izziv.

Pri oviri št. 19 se boste znova pustili presenetiti, nato pa, vau, že 20. ovira! Pri GORI OVIRATLON bomo še enkrat preizkusili, iz kakšnega testa ste, kar pomeni, da bo na preizkušnji predvsem vaš timski duh, ki je za uspešno premagan oviratlon ena najbolj pomembnih lastnosti. Ste pripravljeni pomagati sooviratloncu na progi, četudi ga boste pri tej oviri srečali prvič v življenju? Verjamemo, da ste! Zato, le pogumno. Čez steno boste s pravim zagonom in kančkom iznajdljivosti hitreje, kot si v tem trenutku lahko predstavljate.

Žejni? Kar brez skrbi, z nami bo RADENSKA, pred vami pa še ena vodna postaja.

In, ne boste verjeli, tudi 21. ovira ima oznako »strogo tajno« Kot vse kaže, lahko Oviratlonu Murska Sobota dodamo nadimek oviratlon presenečenj, saj bo presenečenje tudi zadnja, 23. ovira. Ja, že pri zadnji smo! No, skoraj. Po ELEKTRO ŽURU na oviri št. 22 boste pa res že pri koncu, kar pomeni – skoraj v cilju!

Torej, ovira št. 23, nato pa le še nekaj metrov in že boste skozi CILJ, za vami pa nor, atraktiven in nepozaben prekmurski oviratlon. Čestitamo!

Torej, pogumne oviratlonke in pogumni oviratlonci, to so ovire, ki bodo vaš izziv na naši krstni prekmurski preizkušnji. Super bo, kajne?

Zabave pa s tem še nikakor ne bo konec. V popoldanskih urah vas bo v dobre ritme popeljal DJ Uroš Bitenc, vrhunec večera pa bo koncert skupine Joške v'n.

Prijavite se lahko do 24. aprila tukaj.

Avtorji fotografij so Damjan Končar, Polona Avanzo in Veronika Savnik.


Več v Šport