V Ljutomeru tematsko srečanje UE na temo izmenjave dobrih praks in izboljšav

Srečanja so se udeležili nekateri načelniki in javni uslužbenci iz osmih upravnih enot

Prlekija-on.net, sreda, 6. maj 2015 ob 17:38
Tematsko srečanje upravnih enot

Tematsko srečanje upravnih enot

V torek, 5. maja, je Upravna enota (UE) Ljutomer v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Službo za boljšo zakonodajo, upravne procese in kakovost, pripravila tematsko srečanje upravnih enot, in sicer na temo izmenjave dobrih praks in izboljšav, ki so jih na upravni enoti uvedli v svoje poslovanje.

Srečanja so se udeležili nekateri načelniki in javni uslužbenci iz 8 upravnih enot: UE Trebnje, UE Krško, UE Radovljica ter vse UE Pomurja, in sicer UE Murska Sobota, UE Lendava, UE Gornja Radgona, UE Ormož in UE Ljutomer.

Kot je povedala načelnica UE Ljutomer mag. Darija Mohorič, je bil namen srečanja ta, da Upravne enote Ljutomer, Krško in Trebnje predstavijo svoje inovacije - izboljšave, ki so jih prepoznali na podlagi modela CAF in s katerimi zagotavljajo večjo organizacijsko učinkovitost upravnih enot. Gre za izvedbo novih rešitev z namenom, da delovni procesi hitreje stečejo.

UE Ljutomer je predstavila svoje rešitve, katere s pomočjo informacijske tehnologije zagotavljajo zmanjšanje stroškov poslovanja, med drugimi: elektronsko spremljanje odziva UE na spremembe predpisov, vodenje e-izobraževanja za zaposlene na UE, e-JNMV (javna naročila malih vrednosti), ki zagotavljajo transparentnost in gospodarnost in zakonitost poslovanja ter vključenost UE v izvajanja tehničnih dni na šolah.

Srečanje je bilo organizirano še z enim namenom, in sicer, da se prenesejo dobre prakse tudi na druge UE ter se tako zagotavlja kakovostne storitve za vse državljane. »Vizija UE Ljutomer je, da zagotovimo dostopnost državnih storitev vsem strankam na lokalnem nivoju in delamo uspešno« je ob tem dodala Mohoričeva.


Več v Kultura in izobraževanje