Suzana Makoter dobila največ glasov za direktorico ZD Ljutomer

Skupaj je prejela pet od osmih glasov, sama pa se je kot predstavnica zaposlenih glasovanja vzdržala

Prlekija-on.net, torek, 19. maj 2015 ob 20:4110
Zdravstveni dom Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer

Na torkovi seji sveta zavoda Zdravstvenega doma Ljutomer, je največ glasov za mesto direktorja, dobila zdravnica splošne medicine Suzana Makoter. Skupaj je prejela pet od osmih glasov, sama pa se je kot predstavnica zaposlenih glasovanja vzdržala.

Dosedanji direktor, mag. Tomislav Nemec je prejel preostale tri glasove, tretja kandidatka Breda Bavec ni prejela glasu. Svet je o vseh kandidatih za mesto direktorja odločal s tajnim glasovanjem. Svet zavoda ZD Ljutomer sicer sestavlja devet oseb, in sicer trije predstavniki občine Ljutomer, po en predstavnik občin Križevci, Veržej in Razkrižje, dva predstavnika zaposlenih ter predstavnik zavarovancev. Občina Ljutomer je vse predstavnike v svetih oz. upravnih odborih javnih zavodov zamenjala v začetku februarja.

Pred dokončnim imenovanjem direktorja, morajo soglasje dati tudi Občinski sveti občin ustanoviteljic, to so občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Če ni soglasja od vseh občin, bo Makoterjeva zdravstveni dom vodila kot vršilka dolžnosti do ponovnega razpisa.

O novem direktorju so odločali na seji sveta zavoda že prejšnji teden, a do glasovanja ni prišlo, saj je pred tem odstopil vodja seje in namestnik predsednika sveta zavoda Drago Legen. Legen je takrat svoj odstop pojasnil z besedami, da ne namerava sodelovati v političnih igricah.

Kaj pa o zamenjavi direktorja ZD Ljutomer menite vi?
Sodelujte v naši anketi.
Imenovanje direktorja ZD Ljutomer je tudi pred štirimi leti dvignilo veliko prahu, saj so takrat zaposleni želeli, da to mesto prevzame zdravnik, ki bi štiri ure delal kot direktor, štiri pa kot zdravnik. Vseeno je takrat direktor postal Nemec. V njegovem mandatu sta se uvedli novi dejavnosti - fizioterapija in kardiologija, zaposlili so šest mladih zdravnikov specializantov, za paciente so prirejali dneve odprtih vrat ter številna predavanja o preventivi in zdravem življenjskem slogu.

Zgradil se je tudi sodobno opremljen nadzidek s 469 m2 novih površin. S tem so pridobili tri ambulante, referenčno ambulanto, čakalnico, predavalnico, sejno sobo, pisarne, sanitarije, sanitarije za invalide, dvigalo, sprejemnico, nov vhod ter 14 parkirišč, s čimer so izboljšali pogoje za delo referenčne ambulante, izobraževanje in izvajanje delavnic za zdravstveno vzgojo ter omilili prostorske težave, s katerimi so se v ljutomerskem Zdravstvenem domu ubadali že nekaj let. V finančnem načrtu so tudi načrtovali nadaljevanje prenove ter nabavo nove opreme.


Več v Politika