Veržej ob koncu tekme strl dober odpor Ljutomera

Farmtech Veržej - Avto Rajh Ljutomer 2:0 (0:0)

Prlekija-on.net, četrtek, 21. maj 2015 ob 12:502
Farmtech Veržej - Avto Rajh Ljutomer

Farmtech Veržej - Avto Rajh Ljutomer

V sredo, 20. maja, sta se v 4. krogu članskega pokala MNZ/NZS 2014/2015, na Čistini v Veržeju, pomerila domači Farmtech Veržej in Avto Rajh Ljutomer. V prleškem derbiju je drugoligaški Veržej slavil z 2:0, ko je v končnici tekme strl dober odpor tretjeligaškega Ljutomera, ki je bil povsem enakovreden tekmec in kljub porazu ter rezultatu ni bil v nobenem pogledu nadigran.

Tekmo so bolje pričeli gostje iz Ljutomera. V uvodu je Luka Ciglarič streljal z roba kazenskega prostora, a je žoga gol zgrešila za kak meter. Ljutomer je v prvem polčasu imel najlepšo priložnost v 15. minuti, ko se je Ciglarič po lepi podaji Primoža Paniča v kazenski prostor, sam znašel pred domačim vratarjem Matejem Andrejčem, a je ta žogo odbil v kot. Tudi Veržej si je v drugi polovici prvega polčasa priigral nekaj priložnosti, David Vinkovič je poizkušal z razdalje, Borut Lukač pa je po podaji s kota z glavo streljal tik ob vratnici mimo gola. Nato si je Ljutomer preko Ciglariča ponovno priigral nekaj lepih priložnosti, prvi strel iz razdalje je oplazil domačega branilca in se odbil od prečke, drugega pa je Andrejč odbil v kot.

V drugem polčasu so prvi imeli priložnost domači, ko so izvajali prosti strel iz desne strani, a je vratar Ljutomera Samo Karlovčec bil na mestu. Sledilo je še nekaj priložnosti Veržeja, ki bi jih lahko bolje zaključili. Najlepšo priložnost v drugem polčasu pa so v 60. minuti spet imeli gostje, ko je Patrick Jelen, ki je tik pred tem vstopil v igro, po podaji Ciglariča v kazenski prostor iz bližine streljal z glavo, a je bil premalo natančen. Andrejč mu je strel ubranil. Sledile so spet minute Veržeja, a je Karlovčec trikrat dobro posredoval. V nadaljevanju je lepo priložnost imel ponovno Ciglarič, ki je med dvema domačima branilcema prodrl pred vratarja, a streljal preko vrat.

Nato je sledilo zadnjih deset minut, kjer so do izraza prišle izkušnje in igranje na višjem ligaškem nivoju, ko je Veržeju uspelo tekmo obrniti v svojo korist. Po podaji iz leve strani v kazenski prostor, je bil v 83. minuti na mestu Lukač, ki je z glavo poslal žogo v gol. Gostje so po prejetem golu kljub dobri predstavi, bili nekoliko zmedeni in nezbrani, kar je Veržej izkoristil še za drugi gol. Akcija je bila skoraj identična kot ob prvem golu, ko je žoga v kazenski prostor prišla ponovno iz leve strani. Gostom je ob tem uspelo še žogo izbiti, a je po ponovni podaji v kazenski prostor bil spet na pravem mestu Lukač, ki je z glavo v 86. minuti še drugič matiral gostujočega vratarja.

Rezultat se v zadnjih minutah ni več spremenil, tako da se je Veržej uvrstil v finale pomurskega pokala, kjer ga čaka soboška Mura, ki je v drugi tekmi po streljanju enajstmetrovk premagala ekipo GMT Bogojina. Finale sledi avgusta, finalista pa sta se tudi uvrstila v pokalno tekmovanje Nogometne zveze Slovenije.

V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce tekme in oba gola.

Farmtech Veržej - Avto Rajh Ljutomer 2:0 (0:0)
200; Lukač 83., 86.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Kavaš, Lukač, Kaučič (46./Jamakovič), Kouter, Trstenjak (46./Kušnik), Vaš (81./Ajlec), Vinkovič M. (70./Pelcl), Vinkovič D. (46./Petek), Mauko

Avto Rajh Ljutomer: Karlovčec, Bogdan (70./Kardinar), Bertalanič, Podgorelec (56./Jelen), Piberčnik, Ciglarič, Munda, Rakovec, Markovič, Kocuvan, Panič (77./Majerič)


Več v Šport