Luther King z Jožetom Sagajem ml. zmagovalec memoriala Marka Slaviča st.

Kasaške dirke so popestrili tudi s spretnostno vožnjo dvovpreg med ovirami in dirko dvovprege in štirivprege v kasu, ki so jo pripravili člani Konjeniškega društva Središče ob Dravi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. maj 2015 ob 12:35
Luther King z Jožetom Sagajem ml.

Luther King z Jožetom Sagajem ml.

V nedeljo, 24. maja, so na ljutomerskem hipodromu potekale kasaške dirke, ki jih je Kasaški klub Ljutomer organiziral skupaj s podjetjem MS Ključarovci d.o.o. Dirke so obeležile visok jubilej, saj je bilo 26. maja 1875, v Gradcu registrirano Društvo za dirkanje s kobilami v kasu v Ljutomeru, ki je predhodnik današnjega kluba. Te dni torej mineva natanko 140 let od ustanovitve ljutomerskega kasaškega kluba.

Nedeljske dirke so bile zaznamovane tudi s 25-letnico delovanja podjetja MS Ključarovci d.o.o., družine Marka Slaviča iz Ključarovcev, katera je veliko prispevala za kasaške dirke KK Ljutomer.

V osmih dirkah se je pomerilo preko 70 kasačev, ljutomerski klub pa je osvojil pet zmag. Zmagali so LUTHER KING (Sagaj Jože ml.) v osrednji dirki memorial Marka Slaviča st. ter SPICE WF (IT) (Slavič Jernej), DEJAVU MS (Slavič Mitja), DREAM CATCHER (Zadel Peter ml.) in FLORKO (Sodec Darko).

Kasaške dirke so popestrili tudi s spretnostno vožnjo dvovpreg med ovirami in dirko dvovprege in štirivprege v kasu, ki so jo pripravili člani Konjeniškega društva Središče ob Dravi, nastopila pa je tudi Godba Slovenske vojske.

V spodnjih videih si lahko ogledate celotno dirko memoriala Marka Slaviča st. ter zanimive vožnje z dvovprego in štirivprego.

Vse podrobne rezultate najdete tukaj.


Več v Šport