Prvič se je zavrtela »DOSOR-jeva vetrnica«

Ponedeljkovi večeri na povsem novem DOSOR-jevem odru

Filip Matko, torek, 9. junij 2015 ob 14:20
Sabina Barbarič in Desa Muck

Sabina Barbarič in Desa Muck

Na dvorišču DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, tik otroškega igrišča, je bil v mesecu maju dokončan povsem nov oder, ki bo nudil gostoljubje v poletnem času številnim DOSOR-jevim gostom. Ob ponedeljkovih večerih, okrog 18.30, se bo namreč na tem odru zavrtela »DOSOR-jeva vetrnica«, v okviru nje pa bodo nastopi kulturnikov, glasbenikov, humoristov, čarodejev in še koga, kar je kot pobuda »zrasla na zelniku« direktorice Mateje Hauser.

Prvič se je »DOSOR-jeva vetrnica« zavrtela v ponedeljek, 8. junija ob 18.30, ko je v goste prišla Desa Muck. Gostjo je napovedala z odličnim uvodom o smehu Simona Domjan, a pogovor z Deso Muck je vodila Sabina Barbarič. Že v uvodu je voditeljica »odkrila«, da je gostja Desa Muck počela v svojem dosedanjem življenju že marsikaj: bila je pomočnica vzgojiteljice v vrtcu, negovalka duševno prizadetih, tehnična risarka v gradbenem podjetju, gledališka in TV igralka, voditeljica oddaj, pisateljica, pa tudi nominiranka za Slovenko leta 2008. Verjetno še kaj poleg naštetega, a že tega je precej.

Zelo je znana, da objavlja kolumne v revijah Ona in Jana, pa tudi po knjigah »Blazno resno o....(marsičem !)«. Obe, voditeljica in gostja, sta si na odru »DOSOR-jeve vetrnice« bili enotni, da smeh ne redi. Kajti, če bi to ne bilo tako, bi prireditveni oder bil premajhen za obe. Desa Muck ob tem zatrjuje, da smeh pravzaprav masira notranje organe, prekmurske gibanice pa po njenem delujejo intervenozno. Seveda pa istočasno prizna, da so humoristi pravzaprav resni ljudje, ki so običajno na tabletah, kar trdi tudi zase.

Ura kramljanja je bila hitro mimo, kar je popestrila predstavitev nove penine Hugo (»Prihaja poletje, prihaja Hugo«) Radgonskih goric, ki vsebuje le 4,5 odstotka alkohola. V Hugojevih dresih sta jo stregli mladenki Saša Hazl in Miša Korošak.


Več v Kultura in izobraževanje