Šolarji OŠ Radenci so iskali srečo

Vsestransko bogata prireditev ob zaključku šolskega leta 2014/2015

Filip Matko, četrtek, 11. junij 2015 ob 13:42
Zaključna prireditev OŠ Radenci

Zaključna prireditev OŠ Radenci

V sredo, 10. junija po 17. uri, je v avli Osnovne šole Radenci potekala zaključna kulturna prireditev ob tokratnem zaključku šolskega leta 2014/2015. Šolarke in šolarji so to vsestransko bogato popoldne ob sodelovanju svojih učiteljic in učiteljev pripravili pod motom ozirom verzi pesnika Toneta Pavčka: »Sreča ni v glavi in ne v daljavi, / ne v žepu alipod palcem zaklad. / Sreča je, če se delo dobro opravi / in če imaš koga rad.«

V uvodu je otroški pevski zbor OŠ Radenci, pod vodstvom zborovodkinje Vere Stanjko ter Franje Gomboc pri klavirju, zapel »Srečo na vrvici«, nato pa je trojica učenk in učencev skozi vso prireditev kot povezovalno »rdečo nit« opominjala na srečo, ki jo iščemo kjerkoli na kakršen koli način(pri kovaču, pri dimnikarju, pri štorklji...). Prvošolke in prvošolci so se predstavili s plesno točko »Hubabuba«, šolarji 2. a so se predstavili z dramatizacijo »Robček«, a šolarji 2. b so imeli pevsko točko (s solo pevko) »Pika Nogavička«. Tretješolka Eva Tompa se je spraševala, kaj menijo o sreči »Resni ljudje«, a Brina Velnar je predstavila »Smehasto pesem«. Otroški pevski zbor je zapel pesem »Sitna žabica«, ko so pevke in pevce spremljali: pri klavirju Franja Gomboc, s saksofonom Vid Velnar, a s strgalom in lesenimi palčkami Denis Štefanec. Četrtošolke in četrtošolci so imeli plesno točko »This is how we do«, prav tako v angleščini so se s točko »If yourehappy« predstavili še drugošolci. S teksti v nemščini pa so se predstavili petošolci (»Ein Geschenk«) in šestošolci (»Am Strand«). Petošolka je deklamirala »Kaj je sreča?«, mladinski pevski zbor pa je pod vodstvom zborovodkinje Vere Stanjko ter Franje Gomboc pri klavirju zapel »Mlade oči«.

Nagovor učenkam, učencem, njihovim staršem, kot tudi učiteljicam in učiteljem ter gostom je imela ravnateljica Simona Grosman, ki je po nagovoru podelila priznanja in pohvale številnim učenkam in učencem za izjemne dosežke na različnih področjih udejstvovanja. Vse je pozdravil tudi župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki je čestital vsem za dobro opravljeno delo v šolskem letu 2014/2015, še posebej prejemnikom priznanj ter voščil prijetne počitnice.

Za zaključek pa je vsem udeležencem zaključne prireditve OŠ Radenci še dolgo zvenel v ušesih napev mladinskega pevskega zbora, ki je zapel pesem »Hall of Fame«, kjer je bil pri klavirju učenec Jaka Ajlec, s kitaro učenka Jana Zamuda, kot solisti pa so prepevali učenke in učenci: Grega Vrzel, Špela Žitek, Vid Velnar, Jana Zamuda in Zala Sredenšek.


Več v Kultura in izobraževanje