Lepote parkovnega zelenila na platnih

Petnajsterica umetnikov in umetnic v radenskem parku

Filip Matko, torek, 23. junij 2015 ob 11:53
Umetniki v radenskem parku

Umetniki v radenskem parku

Ob različnih prireditvah v čast praznika Občine Radenci je Turistično društvo Radenci, na pobudo zlatarja Zdravka Dolinška iz Trbovelj, ki po upokojitvi živi in ustvarja kot slikar v Radencih, pripravilo tudi srečanje likovnic in likovnikov. Le-ti, bilo jih je skupno petnajst iz vse Slovenije, so od 9. do 16. ure na svoja platna poskušali kar najbolje ujeti lepote parkovnega zelenila radenskega parka v tem letnem času.

Osrednje izhodišče jim je bil parkovni vodomet statue treh muz (zavetnice poezije, glasbe in likovne umetnosti), so pa na različnih mestih po vsem parku razpostavili slikarska stojala s platni: Vidka Borko, Anton Buzeti, Zdravko Dolinšek, Sandra Fekonja, Franci Jaušovec Fric, Alenka Klemenčič, Albina Kragelj, Zdenko Krpan, Ivo Lorenčič Loren, Marija Pavlič, Stane Petrovič Čonč, Franc Skerbinek, Darko Šafarič, Miro Švigelj in Erika Železnik.

Mimoidoči obiskovalci prireditev tega dne v radenskem parku (Mačje mesto, kuhanje štajerske kisle žüpe) so pri delu oziroma slikanju opazovali vsakega izmed slikark ali slikarjev, poleg tega pa si ogledali tudi marsikatero že prej nastalo likovno delo teh umetnikov. Vsi so namreč v bližini svojega slikarskega stojala razpostavili tudi že prej ustvarjena svoja dela. Tudi nakup likovnih del je bil omogočen.


Več v Kultura in izobraževanje