Zaključna prireditev vrtca Stara Cesta - »Živ žav z Vidkom«

Od vrtca se je poslovilo 7 mini maturantov, ki bodo že čez dva meseca počitnic postali šolarji OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. junij 2015 ob 08:23
Živ žav z Vidkom

Živ žav z Vidkom

V petek, 19. 6. 2015, ob 15:30 uri smo se v telovadnici OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, zbrali otroci, starši in zaposleni vrtca Stara Cesta.

Pripravili smo bogat kulturni program s plesi, pesmicami in deklamacijami, ki so bile v sklopu Levstikove pravljice Kdo je napravil Vidku srajčico. Predstavili so se mali in veliki otroci; s plesom baloni, sklopom ljudskih pesmi, deklamacijo Rak, pesmico Moj rdeči avto, pesmico Avtobus v angleškem jeziku in z gibalno-plesno točko Potovanje k sebi in okrog sveta. V slednji so se predstavili vsi otroci; Videk se je z vlakom podal po širnem svetu. Skozi ples in druženje je spoznaval ljudi in rase iz različnih koncev sveta, s katerimi je navezal tesna prijateljstva.

Dominantna barva zaključne prireditve je bila bela barva, zato smo strokovne delavke in otroci pa tudi večina staršev imeli oblečene majice bele barve. Pozdravili so nas tudi gostje; ga. ravnateljica Brigita Hojnik, pomočnica ravnateljice za vrtec ga. Irena Magdič in podžupan občine Ljutomer g. Janko Špindler. Prireditve se je udeležila tudi kuharica ga. Jožica Pintarič, na harmoniki pa nas je spremljal g. Marjan Jelen.

Od vrtca se je poslovilo 7 mini maturantov, ki bodo že čez dva meseca počitnic postali šolarji OŠ Janka Ribiča Cezanjevci. Navzočim so se predstavili z dvema deklamacijama in pesmico Plavaj, plavaj bela barčica. Vsi so od vzgojiteljice Marije prejeli tradicionalnega medvedka, ki ga podarja svojim mini maturantom že 39 let in še ni spremenil svoje podobe.

Otroci so na koncu prejeli tudi spominsko darilo od ravnateljice – žogo z motivom pikapolonic. Po koncu kulturnega programa je sledilo še druženje ob vodi in sadnem bifeju.

Zapisala: Polona Rotar Marčec
Fotografiral: Boštjan Pulko


Več v Najmlajši