Devet oseb se je s skrivanjem v prikolici poizkušalo izogniti mejni kontroli

V torek, 26. julija, ob 12.20 sta na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, s tovornim vozilom znamke Mercedes Benz in priklopnim vozilom znamke Tirsan, turških registrskih oznak, vstopala turška državljana, stara 40 in 29 let.

sreda, 27. julij 2016 ob 11:31

2,8 milijona evrov vredno žičnato ograjo zarašča rastlinje

Odpostavitve žičnate ograje oz. tehničnih ovir na naši južni meji, jeminilo že več kot osem mesecev. Ograjo, ki so jo v naši bližinipostavili na območju občin Razkrižje in Središče ob Dravi,medtem že zarašča trava in drugo rastlinje. Svojega namena - usmerjanjemigrantov k mejnim prehodom - do sedaj oviram ni bilo potrebnoopravljati, saj se je glede prehoda migrantov z ukinitvijo balkanskemigrantske poti stanje umirilo, je pa ograja po podatkih lovskihorganizacij ustavila vsaj trinajst ...

četrtek, 21. julij 2016 ob 20:15

Med poostrenim nadzorom prijeti ilegalci, eden peš pobegnil

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so danes na počivališču Dolinsko - sever opravljali nadzor tovornih in kombiniranih vozil. Med postopkom kontrole, so opazili, da se je pred kontrolno točko, zaustavilo kombinirano vozilo znamke Renault Espace madžarskih reg. številk. Iz vozila je s kraja peš pobegnil moški, ki je preskočil obcestno ograjo in začel teči proti naselju Gomilice.

torek, 31. maj 2016 ob 16:26

V Središču ob Dravi ob ilegalnem prestopu meje prijeli državljana Sirije

V nedeljo, 13. marca, ob 20.20, je policija v Središču ob Dravi, ob ilegalnem prestopu meje prijela državljana Sirije. Po končanih postopkih so ga odpeljali v azilni dom Ljubljana, saj je zaprosil za mednarodno zaščito.

ponedeljek, 14. marec 2016 ob 11:52

V sprejemnem centru najdeni kipci iz časa pred našim štetjem

V enem od šotorov v Sprejemnem centru Gruškovje so policisti 4. 11. 2015, našli več kipcev »figure votivnih adorantov – molilcev«. Tam jih je pustila neznana oseba.

sreda, 2. marec 2016 ob 18:28

Iz namestitvenega centra pobegnili štirje prebežniki

Iz namestitvenega centra v Lendavi, so v torek, v jutranjih urah pobegnili štirje prebežniki. Na Policijski upravi Murska Sobota so potrdili, da so dva čez dan našli, dva pa sta še vedno pogrešana.

torek, 16. februar 2016 ob 19:57

Na mirnem protestnem shodu zahtevali zaostritev azilne politike

Na mirnem protestnem shodu se je na Prešernovem trgu v prestolnici zbralo nekaj sto ljudi, da bi Vladi RS jasno sporočili, da mora nemudoma zaostriti azilno politiko in začeti izvajati določila Schengenskega sporazuma.

sreda, 20. januar 2016 ob 19:57

Nastanitveni center v Gornji Radgoni se zapira. Nov v Kidričevem?

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo poziv k oddaji informativnih ponudb za najem prostorov, v katerih bi uredili nastanitveni center večjih zmogljivosti, in sicer za okoli 2000 do 3000 oseb. Center naj bi omogočil bivanje tudi v zimskih pogojih. Nastanitveni center v Gornji Radgoni se s sredi januarja namreč zapira.

petek, 8. januar 2016 ob 17:54

V Ormožu se sprašujejo k čemu tam žičnata ograja

Slovenijo obdaja že 140 kilometrov žičnate ograje, ki jo ob meji postavljajo še naprej. Tudi v Ormožu, kjer že stoji v krajevni skupnosti Kog, sedaj naj bi jo postavili še od Ormoža proti Forminu v občini Gorišnica ob tamkajšnji hidroelektrarni.

ponedeljek, 21. december 2015 ob 13:151

Shod proti bodeči žičnati ograji tudi v Mariboru

Nezadovoljstvo krajanov s postavitvijo žičnate ograje, ki je do sedaj Slovenijo obdala že na razdalji blizu 140 kilometrov, se stopnjuje. Prvi so javno proti bodeči žičnati ograji pričeli protestirati na Primorskem, kjer so ograjo postavljaji nazadnje, na družbenem omrežju Facebook pa je tako nastala tudi skupina z imenom Proti bodeči žici v Istri in drugod in za soboto napovedala shod, ki bo tudi v Mariboru.

torek, 15. december 2015 ob 20:10