Bi se želeli naučiti igrati na harmoniko od doma?

Diatonična harmonika je v Sloveniji zelo popularen inštrument. Ta je zajadral po celem svetu, a še vseeno si največ pesmi nanj zaigramo pri nas, v naši deželi. Na diatonično harmoniko igrajo vse generacije, valček in polka pa vzbudita pri Slovencih neko posebno energijo. Slovenci imamo radi harmoniko, ampak se to sploh zavedamo? Naslednji video prikazuje kaj vse nam diatonična harmonika prinaša.

četrtek, 25. julij 2019 ob 15:48

Hudi maček za najboljši celovečerni film indijskemu filmu Tumbbad

15. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina se za eno leto poslavlja od Ljutomera. Zaključili so ga z zombie walkom, ki ga vsako leto spremlja več tuje in lokalne publike, z zaključno prireditvijo, na kateri so bili razkriti nagrajenci festivala, in s projekcijo Ameriškega ninje režiserja Sama Firstenberga.

nedelja, 21. julij 2019 ob 17:57

Hudi maček v petek na obisku v Ormožu

Po četrtkovi premieri Prekletstva Valburge in javnim pogovorom s Samom Firstenbergom prihaja na vrsto še druga častna gostja Christina Lindberg. Ob 20ih si boste v Kinu Kulturni dom lahko ogledali dokumentarec Christina Lindberg: The Original Eyepatch Wearing Butt Kicking Movie Babe, ki v dobri uri razloži, zakaj je ravno ta igralka muza slavnega režiserja Quentina Tarantina. Dokumentarcu sledi javni pogovor s Christino, ob 22ih pa bo na ogled še film, s katerim je zaslovela - Triler - krut ...

petek, 19. julij 2019 ob 08:45

Na ljutomerskem Glavnem trgu potekal javni pogovor s Samom Firstenbergom

V četrtek, 18. julija, je na ljutomerskem Glavnem trgu potekal javni pogovor s Samom Firstenbergom, ki je eden izmed letošnjih častnih gostov. Sam Firstenberg je eden tistih velikanov akcijskega filma, ki so v 80-ih na novo pisali pravila žanra in postavljali trende. Je ponosen ustvarjalec B-filmov, polnih energije, življenja in zabave. Sebe vidi kot pripovedovalca dramatičnih, vznemirljivh zgodb, s katerimi želi zabavati občinstvo. In to mu vsekakor uspeva, kar lahko potrdijo navdušenci ...

petek, 19. julij 2019 ob 08:25

V četrtek na Grossmannu premiera Prekletstvo Valburge Tomaža Gorkiča

Sreda je na 15. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina minila hitro, saj so se pogovarjali s številnimi zanimivimi gosti, med njimi je bil tudi Vlado Kreslin, ki je pričakovano privabil mnogo ljutomerske publike. Filmski entuziasti pa so si raje ogledali Jekleno nebo 2: prihajajoča rasa Timoa Vuorensola, znanstvenofantastično komedijo, pri kateri so sodelovali tudi Laibach.

četrtek, 18. julij 2019 ob 15:10

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina letos v Ljutomeru in Ormožu

Letošnji Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo potekal od 16. do 20. julija v Ljutomeru in Ormožu, bo ljubiteljem žanrske kinematografije ponudil rekordnih 35 celovečernih filmov, 12 dokumentarcev in 43 kratkih filmov iz 38 držav.

ponedeljek, 15. julij 2019 ob 10:35

Boris je balado Never say namenil ženi Mateji

Znani in eden vodilnih speed thrash metalnih bandov v Sloveniji in tudi širše, Crucifixions iz okolice Gornje Radgone, ki deluje že sedemindvajseto leto, niti malo ne počiva. In tako, s svojo bogato, 26-letno kariero, bogato zgodovino kar se tiče delovanja predvsem v tujini ter prav tako v Sloveniji, sedaj predstavljajo svoj novi videospot iz Albuma Killing Machine, balado: Never say. Vokalist in kitarist Boris Perko je balado namenil svoji ženi Mateji Perko, katera je odigrala svojo ...

torek, 25. junij 2019 ob 15:23

Producent iz Ljutomera izdal svoj prvi album

Dante Benami, producent iz Ljutomera, je na lokalni založbi Electronica Futura izdal svoj prvi album pod nazivom "The Greatest Story Never Told". Na albumu, ki je nastajal 15 let se nahaja 7 skladb, posvečenih zvoku določenega glasbenega žanra elektronike 90ih let.Kritiki so album že označili za "najbolj vpliven v sodobni slovenski elektroniki". Časopis MixMag Adria ja album ocenil "bistvenega pomena" (angl "essential").Album lahko kupite ekskluzivno na Beatportu. Od 27. junija pa bo na voljo ...

ponedeljek, 24. junij 2019 ob 07:58

Ansambel Opoj zmagovalci festivala Vurberk 2019

Minuli konec tedna je potekal že 28. festival Vurberk 2019. Najvišjo nagrado festivala, Zlatega zmaja, je prejel ansambel Opoj, ki je prejel tudi nagrado za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije. Opojevci so izvedli skladbo "Kmečki fant muzikant" (glasba: Tine Lesjak, besedilo: Vera Šolinc).

nedelja, 23. junij 2019 ob 18:33

Ansambel Štrk posnel videospot za novo pesem Ko hiša po kruhu diši

Ansambel Štrk je posnel videospot za novo pesem z naslovom Ko hiša po kruhu diši. Avtor melodije in aranžmaja je Martin Juhart, avtor besedila pa Igor Pirkovič. Videospot si lahko ogledate in prisluhnete pesmi v priloženem videu.

četrtek, 20. junij 2019 ob 19:16