Zombiji kričali in vlekli vrv ob dišavah prleških specialitet

V soboto se je zaključil 13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Glavno dogajanje se je odvijalo na Glavnem trgu, kjer je ob zvokih skupine Usurper Slug potekalo maskiranje za pohod zombijev - Zombie Walk.

nedelja, 16. julij 2017 ob 13:04

Zombiji zavzeli mesto ob koncu 13. Grossmanna

Zadnji dan Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina je bil tradicionalno namenjen zombijem. Na Glavnem trgu je že od 12. ure dalje potekalo maskiranje, kjer so lahko posamezniki izbirali med tremi različno zahtevnimi maskami. Maskiranje je vodila izkušena mojstrica filmske maske Mateja Naberšnik s svojo ekipo.

nedelja, 16. julij 2017 ob 09:22

Zaključni dan 13. Grossmanna pohod zombijev in podelitev nagrad

V soboto se zaključi 13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Že opoldne je Začarani kino ponudil animirani film Rdeča želva, na Glavnem trgu pa se je ob zvokih skupine Usurper Slug pričelo maskiranje za popoldanski Zombie Walk. Ob tem potekata tudi subkulturna tržnica in Prleška kühja.

sobota, 15. julij 2017 ob 17:152

Javni pogovor s Harryjem Kümlom

V četrtek, 13. julija, je na Grossmannovem festivalu potekal javni pogovor s Harryjem Kümlom. Harry Kümel (r. 1940) je eden najeminentnejših flamskih režiserjev. Zunaj Belgije je zelo znan predvsem po dveh svojih mojstrovinah, Krvavih ustnicah (Les lèvres rouges, 1971) in Malpertuisu (1971), ki so si ju gledalci lahko ogledali na letošnjem festivalu. Čeprav ga imajo ljubitelji grozljivke in fantazijskega filma vsepovsod po svetu radi zaradi njegovega prispevka k žanrski kinematografiji ...

sobota, 15. julij 2017 ob 13:18

V družbi slovenske vinske kraljice okušali vina iz tekmovalnega programa Grossmannovega festivala

V četrtek, tretji dan 13. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je na Glavnem trgu potekala javna degustacija vin iz tekmovalnega programa, na kateri je svoje strokovno mnenje k vzorcem podal gost vinskega programa na letošnjem festivalu dr. Mojmir Wondra, na dogodku pa je bila prisotna tudi aktualna Slovenska vinska kraljica Maja Žibert.

četrtek, 13. julij 2017 ob 19:19

Modne kreature za uvod v 13. Grossmannov festival

V torek, 11. julija, se je v Ljutomeru pričel 13. Grossmannov festival, ki bo trajal vse do sobote. Festival se je pričel s performansom Modne kreature, sledila je predstavitev vinarjev, ki sodelujejo v letošnjem tekmovalnem programu za Vinskega šampiona Hudega mačka, nato pa se je pričel filmski program. Otvoritveni film je bil letos znanstvenofantastična mojstrovina Fritza Langa Metropolis, ki jo je z živo glasbo spremljal Mitja Reichenberg.

torek, 11. julij 2017 ob 22:171

13. Grossmann prinaša več filmskega programa, več prizorišč in več zombijev

13. Grossmannov festivalfantastičnega filma in vina ponovno prinaša pet dni groze in smeha- pregled najboljšega iz aktualne ponudbe žanrskih filmov obpoklonu večnim klasikom ter tudi bogat spremljevalni program sstrokovnimi srečanji, delavnicami, razstavami in glasbo, seveda obobiskih številnih gostov in pokušinah vrhunskih tekmovalnihvin.

sreda, 5. julij 2017 ob 21:112

Georgea A. Romera ne bo na Grossmannu

Organizatorji Grossmannovega festivala, ki se v Ljutomeru prične čez 14 dni, so z obžalovanjem sporočili neprijetno novico, da je George A. Romero na žalost odpovedal svoj obisk v Ljutomeru. Razlog je zdravstvene narave, bojda nič resnejšega, a vseeno mu trenutno ne dovoljuje čezoceanskih letov. Celotna ekipa Grossmannovega festivala, tudi v Georgevem imenu, se opravičuje za to neljubo odpoved, Georgeu pa seveda želijo čimprejšnje okrevanje, še posebej, ker je obljubil svoj prihod v ...

ponedeljek, 26. junij 2017 ob 16:43

Na Grossmannovem festivalu letos tudi »Špricar point«

Organizatorji Grossmannovega festivala, ki se bo letos odvijal med 11. in 15. julijem v Ljutomeru, so objavili nekatere novosti glede letošnjih lokacij festivala. Kampiranje bo v športnem parku v Ljutomeru, kjer so pripravili senco stoletnih hrastov, tople tuše, piknik prostor… Kamp se nahaja v neposredni bližini ljutomerskega kopališča (v bližini prizorišč), kjer se boste lahko odpočili, osvežili in okrepčali. Kampiranje je brezplačno, plačali boste le turistično takso.

četrtek, 15. junij 2017 ob 19:311

13. Grossmannov festival bo potekal med 11. in 15. julijem

Organizatorji Grossmannovega festivala so danes najavili, da bo častni gost letošnjega 13. festivala fantastičnega filma in vina, ki bo v Ljutomeru potekal od 11. do 15. julija, največji in najvplivnejši sodobni režiser grozljivk - George A. Romero.

četrtek, 20. april 2017 ob 19:27