Do 1.200 evrov kazni pri kršitvi določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov

Leta 2008 je bil uveljavljen novi Zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008). Najpomembnejša novost na področju pirotehničnih izdelkov se nanaša na prepoved prodaje, posesti in uporabe ognjemetnih izdelkov kategorije 2 in 3, katerih glavni učinek je pok (najpogosteje so to petarde najrazličnejših oblik in moči).

torek, 25. december 2012 ob 08:49

Ure naših dni

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so na 55 straneh izdali letošnjo drugo številko zbornika pod naslovom »Ure naših dni«. Gre za publikacijo, za katero gradivo pripravijo (napišejo) članice in člani literarnega krožka pod vodstvom mentorice Bee Baboš Logar. V krožku delujejo stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, zaposleni v tem domu, članice in člani Društva upokojencev Radenci ter razni avtorji, ki jih povabijo k sodelovanju. Tokrat so to članice in člani literarne ...

torek, 25. december 2012 ob 08:43

Edinstveno: Medgeneracijski pevski zbor

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, deluje edinstvenimedgeneracijski pevski zbor, ki ga sestavljajo stanovalke instanovalci doma, zaposleni v domu ter njihovi otroci. Gre torejpravzaprav za tri generacije, ki jih z veliko entuziazma, razumevanjain dobre volje vodi SuzanaDivjak, ena izmed zaposlenih vDOSOR-ju.

nedelja, 23. december 2012 ob 23:18

Voščilo županje

Spoštovani,zaključujemo še posebej zahtevno leto,ki je terjalo vso našo energijo, znanje,inovativnost in samozavest.

sobota, 22. december 2012 ob 15:442

Čarobni zaključek leta

Na zadnji šolski dan v letu 2012, na prvi zimski dan in na dan, ko bi se naj po nekaterih prerokbah vse končalo, nas je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci obiskal čarodej Milan.

petek, 21. december 2012 ob 22:05

Predmeti iz preteklosti

V sklopu predmeta družba v 5. razredu – PRETEKLOST DOMAČE POKRAJINE – smo učenci OŠ Križevci raziskovali na terenu. Poiskali smo predmete iz prejšnjega stoletja, ki so jih naši predniki uporabljali v vsakdanjem življenju, opravilih.

četrtek, 20. december 2012 ob 09:34

Praznični utrinek v BE Doma Lukavci

Čudovit in skrivnosten zakon narave pravi, da človek najbolj hrepeni po sreči, svobodi in duševnem miru. Te dobrine pridobivamo tako, da jih podarimo nekomu, ki ga spoštujemo.

sreda, 19. december 2012 ob 13:571

Učenci in učenke OŠ Cezanjevci pripravili kulturni program za upokojence

Vemo, da nasmeh in topla beseda nista naprodaj, pa vendar pomenita neizmerno veliko. Učenci in učenke OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so 13. 12. 2012 podarili prav to, saj so pripravili kratek program za upokojene sodelavce občine Ljutomer, ki se je odvijal na Turistični kmetiji Frank-Ozmec v Slamnjaku.

torek, 18. december 2012 ob 19:15

Veseli december v Domu kulture

Člani Gledališke skupine KD Ivan Kaučič Ljutomer, vabijo v mesecu decembru vse občanke in občane, starejše in mlade, na ogled gledaliških predstav v Dom kulture Ljutomer.

torek, 18. december 2012 ob 12:17

Pekli pujske za srečo

V tem prazničnem času se vsi sprašujemo, kaj si želimo v novem letu oziroma kaj zaželeti drugemu v prihajajočem letu. Učenci prvega in drugega razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki obiskujejo podaljšano bivanje, so si zaželeli srečo na malo drugačen način. Ne, niso pisali pisma božičku, ampak so si spekli pujske za srečo.

ponedeljek, 17. december 2012 ob 22:48