Ekološka tržnica v vrtcu Stročja vas

V sklopu Tedna otroka, smo v vrtcu Stročja vas pripravili ekološko tržnico. Kaj smo prodajali in kako si poglejte na fotografijah.

torek, 5. oktober 2010 ob 20:50

Teden otroka 2010

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije izvajajo program Teden otroka, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 gonilni sili za obeleževanje tega dne. Po priporočilu Združenih narodov se Svetovni dan otroka (nekateri ga poimenujejo Mednarodni otroški dan) praznuje prvi ponedeljek v oktobru vsako leto. Letos ...

torek, 5. oktober 2010 ob 08:42

Jesen prihaja

V Vrtcu Radenci - Radenski mehurčki so 23. septembra, od 15.30 dalje, imeli druženje malčki, vzgojiteljice, starši in stari starši pod delovnim naslovom »Jesen prihaja«.

četrtek, 23. september 2010 ob 22:09

Začenja se novo šolsko leto

Danes se začenja novo šolsko leto, ko bodo za šolske klopi prvič ali ponovno sedli šolarji. S tem bo tudi na cestah potrebna večja pazljivost voznikov in ostalih udeležencev prometa. Tako bo tudi policija prve tedne poostreno nadzirala promet v okolicišol. V občini Ljutomer v vrtce vstopa 497 otrok, v šole in glasbeno šolo  1.162 otrok, v srednjo šolo pa 735 dijakov.

torek, 31. avgust 2010 ob 17:25

Pravljično dopoldne pod hrasti

Splošna knjižnica Ljutomer vas prijazno vabi na Pravljično dopoldne pod hrasti, ki bo vsak dan od ponedeljka, 16., do petka, 20. avgusta 2010, ob 11. uri, v Parku I. slovenskega tabora (s seboj prosim, prinesite podlago za sedenje). V primeru slabega vremena vabljeni v prostore Splošne knjižnice Ljutomer.

četrtek, 12. avgust 2010 ob 18:18

Počitniška dogajanja v vrtcu Stročja vas

Vzgojiteljice v vrtcu Stročja vas z različnimi dejavnostmi skrbimo, da otrokom v počitnicah ni prevroče in se vsi skupaj imamo fajn.

četrtek, 22. julij 2010 ob 20:071

Druženje generacij v parku Rudolfa Maistra

V četrtek, 1. julija, so otroci iz Vrtca Ljutomer in varovanci iz Doma starejših občanov Ljutomer imeli skupno druženje v parku generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru. Za prevoz varovancev doma so poskrbele prostovoljke Karitas Ljutomer. Bilo je zelo zanimivo druženje generacij, kjer so otroci vrtca s pesmijo in plesom popestrili dan, skupaj pa so zapeli tudi našo prleško himno Dere sen jas mali bija.

petek, 2. julij 2010 ob 09:59

Mesec vseživljenjskega učenja

Znanje je vrednota, ki je človeku ne more nihče vzeti. Zaradi družbenih in drugih sprememb, znanje zelo hitro zastara. Zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja se moramo tega še posebej zavedati, saj smo otrokom vzgled in vzor pri oblikovanju odnosa do znanja in nasploh vrednot življenja. Zato se izobražujemo vsi zaposleni v vrtcu in tako postajamo učeča se skupnost.

sreda, 30. junij 2010 ob 17:17

Baletna predstava na Glavnem trgu v Ljutomeru

V soboto, 12. junija smo na Glavnem trgu v Ljutomeru lahko spremljali baletno predstavo, ki so nam jo pripravili pri plesnem studiu Klavdija. Baletke so se predstavile v več različnih plesih in popestrile dogajanje na trgu, kjer je tudi danes potekala Turistična tržnica, ki jo vsako soboto organizira Lokalna turistična organizacija Prlekija Ljutomer.

sobota, 12. junij 2010 ob 10:16

Svečana otvoritev novega igrala v Vrtcu Ljutomer

V petek, 28. maja, so v Vrtcu Ljutomer svečano otvorili novo igralo. Na prireditvi so se otroci in vzgojiteljice Vrtca Ljutomer predstavili z zanimivimi in izvirnimi nastopi, potekale so ustvarjalne delavnice, ogled razstave in zabava s prleškim kantavtorjem Tadejem Vesenjakom.

petek, 28. maj 2010 ob 19:083