Otroci spoznavali delo lovcev

V ponedeljek, 18.4.2011, je Vrtec Ljutomer obiskal lovec, g. Ferdinand Rošker, član Lovske družine Ljutomer. Pri vodenju mu je pomagal g. Kapun, prav tako iz Lovske družine Ljutomer. Skupaj smo si ogledali krmišče fazanov, skladišče hrane ter spoznali lovske pse. Slišali smo marsikaj; kakšna je lovska obleka, kako lovec skrbi za živali v gozdu in kdo mu pri tem pomaga ... Pobliže smo si ogledali tudi nekaj manjših trofej.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 21:28

Anja Štefan v Vrtcu Ljutomer

V petek, 15. aprila 2011, je bila gostja Vrtca Ljutomer pesnica, pisateljica in pravljičarka Anja Štefan. Srečanje je potekalo v dvorani Glasbene šole Ljutomer. Skozi pripovedovanje ljudske pravljice, uganke, petje pesmi… je na zelo neposreden in čuteč način animirala otroke in odrasle.Zaradi njene človeške topline in neposrednega odnosa do otrok in odraslih smo sklenili, da Anjo Štefan še kdaj povabimo k nam v vrtec. Seveda hvala Mladinski knjigi, ki nam je omogočila tako ...

ponedeljek, 18. april 2011 ob 10:13

V Vrtcu Ljutomer spoznavali prometno varnost

Program Kolesarčki je bil izveden v Vrtcu Ljutomer dne 11. aprila 2011, v dopoldanskem času za otroke od 4. leta dalje. Otroci so uživali ob vožnji s štirikolesniki, na konkreten način so se, kot udeleženci v prometu, seznanjali s semaforjem, prehodom za pešce, prometnimi znaki itd. Poleg izvajalcev programa je bil navzoč tudi policist Policijske postaje Ljutomer.

četrtek, 14. april 2011 ob 09:24

Otroci vrtca Stara Cesta obiskali policijsko postajo Ljutomer

V četrtek, 7. aprila 2011, smo se otroci iz vrtca Stara Cesta v okviru projekta Pasavček odpravili na ogled policijske postaje v Ljutomeru. Tam sta nas prijazno sprejela policista g. Kosmajer in g. Kumer, ki sta nas povabila naprej, kjer smo si najprej ogledali sprejemno pisarno. Gospa policistka nam jo je razkazala in nekatere stvari tudi praktično prikazala.

ponedeljek, 11. april 2011 ob 14:02

Pohod otrok iz Vrtca Ljutomer

Otroci iz skupine Mavric iz Vrtca Ljutomer so se 7. apriila, na Svetovni dan zdravja in Dan brez avtomobila, s svojima vzgojiteljicama odpravili na daljši pohod. Pot nas je vodila skozi gozd, po poljih, mimo Juršovke... V okviru projekta Veliki nemarni škornji so otroci izdelali tablo "Kaj ne sodi v gozd?" in jo postavili v gozd, z upanjem da veliki nemarni škornji ne bodo več onesnaževali gozda.

petek, 8. april 2011 ob 08:351

Juri Muri v Vrtcu Ljutomer

V mesecu marcu imamo v vrtcu Ljutomer običajno srečanje družin. Otroci ne razveselijo le mamic ob njihovem prazniku, ampak celotno družino. Tudi v skupini otrok 4-5 letnih otrok z imenom »lučke«, smo v mesecu marcu izvedli srečanje družin. Otroci so se zelo intenzivno pripravljali in se veselili druženja z mamicami, očki, bratci, sestricami, ... S predstavo Juri Muri v Afriki so pokazali, kaj vse že zmorejo. Naj povemo, da je srečanje potekalo v prijetnem vzdušju in da ...

ponedeljek, 4. april 2011 ob 06:17

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

V četrtek 24.3.2011 smo v vrtcu Stročja vas pripravili popoldansko prireditev za mamice ob materinskem dnevu. Otroci so ob pomoči vzgojiteljic peli, igrali in plesali. Po kulturnem programu smo mame povabili v igralnice in jih razveselili z darili, ki so jih otroci izdelali skupaj z očeti.

nedelja, 27. marec 2011 ob 18:28

Otroci so spoznavali pomen vode

22. marca, zaznamujemo svetovni dan vode: gre za prizadevanje OZN-a, da ozavesti svet o akutnem problemu porabe in preskrbe z vodo. V ta namen so v Vrtcu Ljutomer potekale številne dejavnosti na temo "voda".

torek, 22. marec 2011 ob 21:381

Pustne šeme v vrtcu Stročja vas

Tralala, hopsasapustne smo šeme,tralala, hopsasanič nismo lene.

ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:42

Maša Munda na otvoritvi panojev v Ljubljani

Na našem portalu in v Prleških cejtngah smo že poročali, da je bila risba Maše Munda, učenke prvega razreda OŠ Mala Nedelja na natečaju Podarimo srcu, izbrana kot ena izmed enaindvajsetih iz vse Slovenije, ki bodo krasile nov CD Aleksandra Mežka, katerega bo izdal v počastitev 20 letnice osamosvojitve Slovenije.

sreda, 9. marec 2011 ob 17:31