Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Otroci in strokovne delavke vrtca Stročja vas smo ves teden izvajali različne aktivnosti, povezane s tradicionalnim zajtrkom. Iz odpadnega materiala smo izdelovali čebelnjake, čebelice, svečke iz voska ter se srečevali s proizvajalci lokalne prehrane. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, saj želimo, da bi otroci pridobili zdrave prehranske navade. Predvsem pa je naš cilj, da otroci spoznajo, kako pomemben dnevni obrok je zajtrk. Pravijo, da se po jutro dan pozna.

sreda, 23. november 2011 ob 08:13

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

Tudi v vrtcu Stara Cesta smo se pridružili akciji slovenskih čebelarjev in si pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. A v dnevih pred tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo še marsikaj izvedeli. Tako smo se pogovarjali o prehrambeni piramidi – pogovarjali smo se kaj je zdravo, česa lahko malo pojemo in kaj moramo vsakodnevno uživati. Nato smo iz reklam izrezali živila in jih nalepili na piramido.

torek, 22. november 2011 ob 12:02

Živahen dan v ljutomerskem vrtcu

Letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer g. Olga Karba. Zajtrk je bil v vseh skupinah prav posebno prazničen-pogrnjena miza, svečke itd.

sobota, 19. november 2011 ob 00:212

Čebelarka na obisku v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

Med, kot zdravilo, so uporabljali že naše babice in dedki. Ker se je ohranjalo iz roda v rod, ga tudi mi doma in pri delu z otroki (v vrtcu) uporabljamo zelo pogosto. Uporabljamo ga kot dodatek za čaje (pripravljenih iz zelišč, ki smo si jih sami posušili in shranili), namaz za kruh, dodatek za peko slaščic...

petek, 18. november 2011 ob 17:201

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Otroci vrtca in OŠ Mala Nedelja so se priključili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. V avli šole so pripravili priložnostno razstavo, k sodelovanju pa so povabili okoliške pridelovalce hrane. Tako so v petek, 18. novembra, prvo šolsko uro zajtrkovali mleko, pridelano na kmetiji Jožeta Sodeca, jedli so kruh, namazan z medom, katerega je pridelal čebelar Milan Cvetko, seveda s pomočjo svojih čebel, jabolka na mizah so bile iz sadovnjaka Sadjarstva Štajerc, katerega vodi družina Š ...

petek, 18. november 2011 ob 17:031

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Križevci

V petek, 18. novembra, smo tudi na naši šoli za učence pripravili »Tradicionalni slovenski zajtrk«: kruh, maslo, mleko, med in jabolko. Živila so učencem in učiteljem podarili kmetje in kmetijska podjetja, čebelarji in živilsko-predelovalna podjetja.

petek, 18. november 2011 ob 13:52

Čebelar obiskal vrtec

V četrtek, 17. novembra, nas je s svojim obiskom v vrtcu pri Sv. Tomažu, počastil podžupan Občine Ljutomer in strasten čebelar, g. Janez Vencelj ter otrokom in strokovnim delavkam približal svet iz življenja čebel.

četrtek, 17. november 2011 ob 23:181

Otroci na pohodu spoznavali vlogo narave in čistega okolja

Kombinirana skupina »škrati« se je v novembrskih dneh odpravila na orientacijski pohod v bližnji gozd, kjer smo iskali škratov zaklad.

petek, 11. november 2011 ob 13:59

Pismo srca - akcija zbiranja odpadnega papirja in EKO bralna značka

V okviru programa EKO vrtca za šolsko leto 2011/2012 smo si zadali, da bomo izvedli tri akcije zbiranja odpadnega papirja.

torek, 8. november 2011 ob 16:18

Barvna jesen v vrtcu Stara Cesta

V vrtcu Stara Cesta smo izvedli sklop z barvitim naslovom Barvna jesen v mesecu oktobru. Tako smo vsako sredo v mesecu oktobru obeležili z drugo barvo. Začeli smo z rumeno barvo, sledila je oranžna, nato rdeča in nazadnje rjava barva.

ponedeljek, 7. november 2011 ob 17:51