V vrtcu na Stari Cesti smo si uredili okolico

V vrtcu na Stari Cesti smo si uredili okolico vrtca z nasaditvijo cipres. Le te nam bodo olepšale izgled okolice, ločile vrtec od ostalih stavb in nudile predvsem varnost.

sreda, 14. marec 2012 ob 12:46

Delavnice ob dnevu žena v vrtcu Stročja vas

V sredo, 7. marca 2012, so vzgojiteljice vrtca Stročja vas, organizirale »delavnice z očeti«, kjer so očetje skupaj s svojimi otroki izdelali prav posebno darilo za njihove najdražje mamice.

sreda, 7. marec 2012 ob 19:072

Voda, čudežna tekočina ...

V Križevskem vrtcu so otroci eksperimentirali z vodo in mešanjem snovi in tekočin. Odkrivali in spoznavali so lastnosti vode in drugih tekočin ter snovi.

sreda, 7. marec 2012 ob 09:481

Lovci v vrtcu Stara Cesta

V okviru TZS z IGRO DO PRVIH TURISTIČNIH KORAKOV smo izvedli tematski sklop na temo Lovska družina v našem kraju.

sreda, 7. marec 2012 ob 08:595

Zaključek bralnega Ostržka

V mesecu februarju so v sklopu vrtca Ljutomer, potekale številne dejavnosti in prireditve. Tudi mesec marec, se je pričel zelo aktivno in pestro na področju izobraževanja in kulture.

torek, 6. marec 2012 ob 18:54

V ljutomerskem vrtcu dobili plezalno steno

Ob lanskem kostanjevem pikniku smo med drugim izvedli tudi srečelov za nabavo plezalne stene. Prvega marca letos nam je uspelo popestriti naše igrišče prav z namestitvijo le-te.

ponedeljek, 5. marec 2012 ob 19:263

Razveselili najmlajše

V rubriki »Narava in okolje« je na spletnih straneh Prlekije 29. februarja bila objavljena fotoreportaža pod naslovom »Pogled na Goričko«. Bili so to posnetki z osrednjega dela Goričkega, a mi smo bili povabljeni v zahodni del Goričkega, na Pertočo.

sobota, 3. marec 2012 ob 20:51

Pastirski dan v dvorani ŠIC Ljutomer

V mesecu februarju smo v skupini otrok od 2-4 let spoznavali ljudsko izročilo skozi tematski sklop »Od kod si mala punčka?« Skozi ves ta čas nas je spremljala lutka Jožica (punčka narejena iz blaga) in nam vsakodnevno postavljala nova raziskovalna vprašanja, nas naučila nekaj iger, plesov, izštevank, ... iz njenih časov ter predstavila življenje nekoč.

četrtek, 1. marec 2012 ob 14:271

Ustvarjanje iz odpadne embalaže

V skupini »sladke jagode« smo se veliko pogovarjali o tem, kako smo lahko eko. To, da ločujemo odpadke, varčujemo z vodo in papirjem, zbiramo zamaške, nam je že prišlo v rutino. Zanimalo nas je, kako bi lahko ponovno uporabili odpadno embalažo.

četrtek, 1. marec 2012 ob 14:232

Malčki so si ogledali zgodbo o mišku Tipu

V okviru sodelovanja s starši so vzgojiteljice vrtca Ljutomer iz skupine Malčki pripravile uprizoritev zgodbe Mišek Tip noče v vrtec. Vsebina zgodbe je bila otrokom zelo blizu, saj so zgodbo že poznali. Tokrat so si jo ogledali v živo in zraven podoživljali svoje občutke.

petek, 24. februar 2012 ob 13:071