Mali prleški ustvarjalci v Železnih Dverih

13. medobčinska likovna kolonija pod imenom Gresovščak 2011 je bila tokrat v Železnih Dverih pri izletniški kmetiji Belec. Kot je v nagovoru povdaril akademski slikar Vlado Potočnik je to kraj, kjer kar čutiš lepoto in mir, ustvarjalnost pa kipi izpod rok mladih umetnikov.

četrtek, 16. junij 2011 ob 11:021

Na 6. Otroški varnostni olimpijadi slavili učenci OŠ Ormož

Policijska uprava Maribor že šesto leto izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. V ospredju ni tekmovanje otrok, temveč z igro in zabavo pridobiti potrebno znanje o varnosti in samozaščiti. Skozi predtekmovanja so prekrižali meče tekmovalci 4. razredov iz 101 osnovne šole.

petek, 10. junij 2011 ob 09:49

Otroci prenočili v vrtcu

Danes ob 18. uri, smo se zbrali, z željo, da bi skupaj prenočili v vrtcu. Najprej smo se po kotičkih poigrali, nato pa sta Mateja in Sonja na našo željo naredile tople sendviče. Obiskala nas je tudi g. ravnateljica Marija Pušenjak in nam zaželela prijetno spanje in zabavo.

četrtek, 2. junij 2011 ob 23:142

Na 15. cicibaniadi sodelovalo 48 malčkov

Ob današnjem SVETOVNEM DNEVU ŠPORTA, je športna zveza v sodelovanju z Vrtcem Razkrižje izvedla športno zabavno prireditev za predšolske otroke vrtcev Upravne enote Ljutomer - vrtcev občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej - 15. cicibaniada 2011, mini olimpijada.

torek, 31. maj 2011 ob 20:421

Zaključna prireditev vrtca Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V soboto, 28. Maja se je v telovadnici OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici odvila zaključna prireditev vrtca Sonček. Letos je prireditev potekala malo drugače kot do sedaj. Krajši program za otroke in starše so pripravile strokovne delavke, ki v vrtcu izvajajo različne krožke. Na začetku je pevski zbor pod vodstvom vzgojiteljice Mateje Maguša zapel tri pesmi. Pevski zbor obiskuje 35 otrok, starih od 4 do 6 let.

nedelja, 29. maj 2011 ob 09:301

Otroci skozi ples pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

V četrtek, 26. maja, so otroci vrtca Ljutomer v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru pokazali, kako so igrivi, veseli, ustvarjalni, radoživi… ter svojim družinam in drugim gostom prikazali del tega, kar počnejo v njihovem vrtcu. Na prireditvi Tam, kjer smo doma... so skozi besedo, ples, pesem in glasbo pokazali, kaj pomeni vrednota imeti dom, domovino...

četrtek, 26. maj 2011 ob 19:34

Prireditev za babice in dedke v vrtcu Stročja vas

V petek, 20. maja, smo povabili na obisk v vrtec babice in dedke. Naše srečanje se je odvijalo v dopoldanskem času. Ob nastopu folklore in predstavitvi otrok vrtca, so babice in dedki obujali spomine na svojo otroštvo. Druženje smo nadaljevali v jedilnici šole, kjer smo pripravili obdaritev in pogostitev za naše povabljence.Več utrinkov s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:00

Razstava Veliki nemarni škornji

V torek, 17.5.2011, ob 9.00, je bila v Vrtcu Ljutomer na Ormoški 21, otvoritev razstave ob zaključku projekta Veliki nemarni škornji in tednu vseživljenjskega učenja. Skupina Mavric je razstavila izdelke, priročnike, fotografije..., ki so nastali v celoletnem projektu. Otvoritve razstave se je udeležil tudi g. Zdravko Lebarič vodja komunalnega programa, kot predstavnik KSP Ljutomer. d.o.o., ki je bil tudi donator priročnikov Veliki nemarni škornji, g. ravnateljica Marija Pušenjak, nekaj ...

četrtek, 19. maj 2011 ob 18:44

Nove folklorne obleke za potrebe folklorne dejavnosti vrtca in OŠ Križevci pri Ljutomeru

V petek, 13. maja, je v dvorani kulturnega doma Križevci potekala dobrodelna folklorna prireditev vrtca in šole Križevci pri Ljutomeru, Včosih je lüšno blo. Ob tej priložnosti so se otroci vrtca in prve triade osnovne šole ponosno predstavili z novimi folklornimi oblekami. Zbrane prispevke  bomo  namenili nabavi raznih dodatkov kot so; naramnice, brezrokavniki, obešalniki in zaščitne vreče za obleko, čevlje ipd.

sreda, 18. maj 2011 ob 19:03

Včosih je lüšno blo

Vrtec in osnovna šola Križevci vas vabita na drugo dobrodelno folklorno prireditev »Včosih je lüšno blo«, ki bo v petek, 13.5.2011, ob 19.00 uri v kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru. V programu vam bomo predstavili naše nove folklorne obleke ter ljudsko izročilo, katero prenašamo iz roda v rod.

četrtek, 12. maj 2011 ob 07:511