Seje ni bilo, saj ni bila sklepčna

Za sredo, 27. marca, je bila sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri bi svetniki in svetnice med drugim morali obravnavati tudi Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - dopolnjen predlog. A seja ni bila sklepčna, saj na njej ni bilo 12 svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ, ki so poslali opravičilo, kot smo že poročali. Razlog za to je bil, ker naj bi jih bila večina zadržanih, kot so navedli v sporočilu, ki so ga naslovili na županjo ...

sreda, 27. marec 2019 ob 15:008

Današnja seja ne bo sklepčna, večina svetnikov je zadržanih

V sredo, 27. marca, ob 13. uri, je sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri bi svetniki in svetnice med drugim morali obravnavati tudi Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - dopolnjen predlog. A seja, če bo, ne bo sklepčna, saj se je 12 svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ opravičilo in jih na sejo torej ne bo. Razlog za to je, ker naj bi jih bila večina zadržanih, kot so navedli v sporočilu, ki so ga naslovili na županjo Občine ...

sreda, 27. marec 2019 ob 09:231

V KS Mala Nedelja nezadovoljni s predlogom proračuna Občine Ljutomer za leto 2019

Na redni seji se je sestal Svet krajevne skupnosti Mala Nedelja. Poleg članov sveta so se seje udeležili tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler ter občinski svetniki Manja Gospodarič, Ciril Magdič in Dejan Kaučič.

nedelja, 10. marec 2019 ob 17:26

Občina Ljutomer išče direktorja Občinske uprave

Občina Ljutomer je na svoji spletni strani objavila javni natečaj za zasedbo položajnega delovnega mesta - direktor Občinske uprave. Kot je znano, je Občina brez direktorja oz. direktorice od lanskega julija, ko je dotedanja direktorica uprave dr. Tatjana Fulder zapustila Občino Ljutomer in se preselila na novo delovno mesto v eno izmed podjetij na radgonskem območju.

torek, 5. marec 2019 ob 18:061

David Roškar postal podžupan Gornje Radgone

Potem, ko so tudi v občini Gornja Radgona že pred časom podpisali "koalicijsko pogodbo", v kateri so predstavniki petih (Lista za Gornjo Radgono, SDS, DeSUS, N.Si in SLS) izmed devetih strank in list z 12 od 21 članic in članov občinskega sveta, ima sedaj radgonska občina tudi novega podžupana. Župan Stanislav Rojko (Lista za Gornjo Radgono) je namreč s 1. marcem za to funkcijo imenoval Davida Roškarja (SDS), ki bo funkcijo opravljal nepoklicno.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 07:42

V Ljutomeru ustanovili prvi regionalni odbor Socialistične partije Slovenije

V soboto, 23. februarja, so se v Ljutomeru zbrali člani izvenparlamentarne politične stranke Socialistične partije Slovenije (SPS) iz Štajerske in Prekmurja ter ustanovili prvi regionalni odbor stranke. Prisotni so bili člani iz Ljutomera, Murske Sobote, Maribora in Ptuja, za ta korak pa so se v stranki odločili, ker je v sedmi in osmi volilni enoti članstvo razpršeno in bodo s tem vse člane na tem območju vezali na ta na novo ustanovljeni odbor.

nedelja, 24. februar 2019 ob 17:193

Po šesturni razpravi sprejeli sklep, da se odlok o proračunu posreduje v 30-dnevno javno razpravo

V sredo, 6. februarja, je v Ljutomeru potekala 1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je glavna točka dnevnega reda bil Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - predlog. Svetniki so na sedemurni seji opravili splošno razpravo o predlogu in sprejeli sklep, da se odlok posreduje v 30-dnevno javno razpravo.

petek, 8. februar 2019 ob 08:43

Na seji spremenili dnevni red, imenovali delovna telesa ter razrešili predstavnike javnih zavodov

V sredo, 30. januarja, je v Ljutomeru potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, katera pa je že pri dnevnem redu dobila preobrat, saj je član občinskega sveta Dejan Karba predlagal umaknitev prvih petih točk ter razširitev le-tega z dvema dodatnima točkama.

četrtek, 31. januar 2019 ob 11:0413

Nesporazum bodo reševali za skupno mizo

V preteklih dneh so se med (radenskimi) gasilci ter županom Občine Radenci Romanom Leljakom, razvenele strasti. Župan Občine Radenci je namreč na svojem Facebook profilu zapisal, da gasilci od občine zahtevajo preveč denarja. Kot je zapisal, pri tem gre za 129.000 evrov.

četrtek, 24. januar 2019 ob 09:30

Janko Špindler in Niko Miholič podžupana Občine Ljutomer

Na konstitutivni seji Občine Ljutomer, ki je potekala v sredo, 9. januarja, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, imenovala tudi dva podžupana. Izmed izvoljenih članov občinskega sveta je županja za pomoč pri opravljanju svoje funkcije imenovala za podžupana Janka Špindlerja, ki je podžupan bil že v prejšnjem mandatu ter Nika Miholiča.

petek, 11. januar 2019 ob 18:15