V Ljutomeru ustanovili prvi regionalni odbor Socialistične partije Slovenije

V soboto, 23. februarja, so se v Ljutomeru zbrali člani izvenparlamentarne politične stranke Socialistične partije Slovenije (SPS) iz Štajerske in Prekmurja ter ustanovili prvi regionalni odbor stranke. Prisotni so bili člani iz Ljutomera, Murske Sobote, Maribora in Ptuja, za ta korak pa so se v stranki odločili, ker je v sedmi in osmi volilni enoti članstvo razpršeno in bodo s tem vse člane na tem območju vezali na ta na novo ustanovljeni odbor.

nedelja, 24. februar 2019 ob 17:194

Po šesturni razpravi sprejeli sklep, da se odlok o proračunu posreduje v 30-dnevno javno razpravo

V sredo, 6. februarja, je v Ljutomeru potekala 1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je glavna točka dnevnega reda bil Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - predlog. Svetniki so na sedemurni seji opravili splošno razpravo o predlogu in sprejeli sklep, da se odlok posreduje v 30-dnevno javno razpravo.

petek, 8. februar 2019 ob 08:43

Na seji spremenili dnevni red, imenovali delovna telesa ter razrešili predstavnike javnih zavodov

V sredo, 30. januarja, je v Ljutomeru potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, katera pa je že pri dnevnem redu dobila preobrat, saj je član občinskega sveta Dejan Karba predlagal umaknitev prvih petih točk ter razširitev le-tega z dvema dodatnima točkama.

četrtek, 31. januar 2019 ob 11:0413

Nesporazum bodo reševali za skupno mizo

V preteklih dneh so se med (radenskimi) gasilci ter županom Občine Radenci Romanom Leljakom, razvenele strasti. Župan Občine Radenci je namreč na svojem Facebook profilu zapisal, da gasilci od občine zahtevajo preveč denarja. Kot je zapisal, pri tem gre za 129.000 evrov.

četrtek, 24. januar 2019 ob 09:30

Janko Špindler in Niko Miholič podžupana Občine Ljutomer

Na konstitutivni seji Občine Ljutomer, ki je potekala v sredo, 9. januarja, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, imenovala tudi dva podžupana. Izmed izvoljenih članov občinskega sveta je županja za pomoč pri opravljanju svoje funkcije imenovala za podžupana Janka Špindlerja, ki je podžupan bil že v prejšnjem mandatu ter Nika Miholiča.

petek, 11. januar 2019 ob 18:15

Na konstitutivni seji potrdili mandate županji in članom OS Občine Ljutomer ter imenovali KMVVI

V sredo, 9. januarja, je v Ljutomeru potekala 1. konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki jo je vodil najstarejši izmed članov OS, Jože Klemenčič. Na seji je najprej predsednik Občinske volilne komisije Jožef Panič predstavil poročilo občinske volilne komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana.

četrtek, 10. januar 2019 ob 08:063

Potrjeni mandati članom svetov krajevnih skupnosti

V ponedeljek, 7. januarja, so potekale konstitutivne seje novoizvoljenih svetov krajevnih skupnosti v ljutomerski občini. V županatu Mestne hiše v Ljutomeru so se tako sestali člani svetov devetih krajevnih skupnosti v mandatnem obdobju 2018-2022, katerim so občani namenili največ glasov.

sreda, 9. januar 2019 ob 08:00

Vroče že pred konstitutivno sejo

Potem, ko so v večini občin že lani po lokalnih volitvah opravili s konstitutivnimi sejami, bo v Občini Ljutomeru 1. konstitutivna seja Občinskega sveta, to sredo, 9. januarja. Sprva je bila določena ura ob 13., na sestanku z nosilci kandidatnih list v ponedeljek, pa je termin bil prestavljen na 17. uro, zaradi obveznosti nekaterih članov OS.

torek, 8. januar 2019 ob 10:13

Župani pomurskega regijskega sveta Združenja občin Slovenije za aktivno sodelovanje z državo

Župani pomurskega regijskega sveta so se srečali na svoji konstitutivni seji. Na dnevnem redu seje je bil med drugim pregled dela Združenja občin Slovenije (ZOS) v preteklem mandatnem obdobju in oblikovanje smernic dela združenja v prihodnje ter poziv Vladi RS k tvornem sodelovanju. Prav tako pa so člani pomurskega regijskega sveta imenovali dva predstavnika v Predsedstvo ZOS.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 16:53

Zaprisegli so župan in člani občinskega sveta

Pod predsedovanjem najstarejše članice občinskega sveta, Inge Ivanek, je v veliki dvorani Doma gasilcev in civilne zaščite Gornja Radgona, potekala konstitutivna, 1. seja občinskega sveta občine Gornja Radgona. Članice in člani novega občinskega sveta radgonske občine je predsednik občinske volilne komisije, Matjaž Husar seznanil, da na volitvah, tako v prvem krogu, kot v drugem krogu županskih volitev, ni bilo nobenih nepravilnosti ali pritožb, s čem so lahko potrdili mandate. In ...

sobota, 22. december 2018 ob 20:15