Kam na zabavo v začetku letošnjega leta?

Nekaj dogodkov v začetku letošnjega leta, ki so vsekakor vredni ogleda

Prlekija-on.net, torek, 12. januar 2016 ob 12:27
Planica

Planica

Novoletne zabave so za nami. Mesta so že snela svoje praznične okraske, stojnice s kuhanim vinom in pečenim kostanjem so pospravljene. Tudi božiček je opravil svoje delo in med otroke in odrasle razdelil darila. A z novim letom se pričenjajo nove priložnosti. Statistiki napovedujejo, da naj bi se število potovanj še naprej večalo. Tako lahko na spletnem portalu Statista opazimo, da je leta 1995 po svetu potovalo nekaj več kot petsto milijonov ljudi, predlani pa se je številka več kot podvojila. Zanimivo je tudi, da je najbolj obiskana celina prav Evropa. Številne lokalne skupnosti vabijo na svoje dogodke, mi pa vam pripravljamo nekaj dogodkov v začetku letošnjega leta, ki so vsekakor vredni ogleda.

Valentinovo v New Yorku
Če boste s svojim partnerjem ali partnerko potrebovali oddih od novoletnih zabav in praznovanja, je romantično potovanje do New Yorka zagotovo pravi recept za vas. 14. februarja se bo v tem slovitem ameriškem mestu dogajala cela vrsta posebnih dogodkov, ki jih morata vsaj enkrat v življenju doživeti.

New York

Svojo partnerko lahko popeljete do restavracije Mesa Coyoacan, ki so jo kritiki izbrali kot eno najbolj romantičnih restavracij v mestu. Sprehodite se lahko po vedno polnem Manhattnu, zvečer pa se ustavite na pijači v baru Angel's Share, ki na spletni strani Trip Advisor slovi kot prava destinacija za pare. Dokaz? Skupinam, ki štejejo več kot štiri ljudi, je vstop prepovedan. Angel's Share tako zagotavlja, da boste s partnerjem preživeli večer, ki bo namenjen zgolj vama dvema.

Night of the Jumps 2016
Če romantični sprehodi niso v vašem repertoarju in vam žile namesto krvi polni adrenalin, je naslednji dogodek izdelan za vas. Night of the Jumps je dogodek, na katerem se zberejo najbolj divji motokrosisti sveta in za gledalce izvajajo neverjetne trike v zraku. 23. in 24. januarja prihodnje leto bodo norci nastopili v bližnjem Linzu. Prvi dan se bo predstava začela ob dvajseti uri, za enodnevni izlet pa je bolj primeren naslednji dan, ko je predstava na sporedu že ob 16-ih. Vstopnice lahko kupite prek Eventima, cene pa se gibljejo nekje med 20 evri za stojišče in 60 evri za sedišče prve kategorije. Na voljo pa je tudi nekoliko dražji VIP paket, ki vam zagotavlja dodatne ugodnosti. Za vse dirkaške navdušence vsekakor dogodek, vreden ogleda.

Evropski poker turnir v Dublinu
Evropski poker turnir se vrača na Irsko! In to v velikem slogu. Turnir bo namreč potekal v prostorih Dublinove Kraljeve Družbe (Royal Dublin Society), ki že vse od začetka osemnajstega stoletja skrbi za boljšo in svetlejšo prihodnost naslednjih generacij. Društvo prostore redno uporablja za velike koncerte, tam so gostovala imena, kot so Bruce Springsteen, Michael Jackson, Radiohead, Metallica, U2 in številni drugi.

Dublin

Med devetim in dvajsetim februarjem se bodo slavnim imenom pridružili tudi najboljši pokeraši na svetu, ki se bodo borili za bogate nagrade. Smaragdni otok je tudi predzadnji postanek evropskega poker turnirja, ki ga organizira največji ponudnik spletnega pokra na svetu, Poker Stars. Po irskem spektaklu sledi le še veliki finale, ki bo konec aprila in začetek maja potekal v glamuroznem Monte-Carlu.

Berlinski filmski festival 2016
Med 11. in 20. februarjem se bo odvijal tradicionalni berlinski filmski festival ali Berlinale. Na festivalu se vsako leto srečajo svetovne filmske zvezde, saj Berlinale slovi kot eden najprestižnejših filmskih dogodkov vsakega leta, pomembnost pa poudarjajo tudi velika sponzorska imena, kot so Audi in L'Oreal Paris. Februarja bo festival potekal že 66-ič, razdeljen pa bo med tri različne kategorije. Na dan otvoritve boste lahko navzoči pri pregledu evropskega filmskega trga, dva dni kasneje bo festival predstavil svoje filmske talente, 14. februarja pa bodo svoj prostor dobili tudi filmi, ki so bili izdelani s pomočjo berlinskih strokovnjakov. Zaključna ceremonija bo s podelitvijo nagrad zaprla vrata tega velikega evropskega kulturnega dogodka.

Planica 2016
Ko govorimo o največjih slovenski dogodkih zagotovo ne moremo mimo Snežne Kraljice. Potem ko smo bili lani priča srhljivemu zaključku prvenstva, v katerem je naš Peter Prevc za mišjo dlako izgubil naslov zmagovalca svetovnega pokala, bo Planica tudi letos organizator tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Planica

Lani prenovljena velikanka je letos dobila tudi 48 evrov milijonov vreden nordijski center, ki bo v prihodnjih desetletjih skrbel za mlade nadobudneže, ki so željni tekmovanja na smučeh. Tekmovanja bodo letos potekala med 17. in 20. marcem, ob pravem vremenu in vetru pa bi lahko končno dočakali prvi polet prek 250 metrov. Ob tej daljavi bi se nordijska velikanka znova vpisala v športno zgodovino.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.