Po 31 letih bo Evrovizija znova v Italiji

V Rotterdamu se je predstavilo 26 skladb, na koncu pa so slavili Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi in Ethan Torchi iz skupine Måneskin.

Prlekija-on.net, nedelja, 23. maj 2021 ob 09:12
Zmagovalna pesem Evrovizije 2021

Zmagovalna pesem Evrovizije 2021

Italijanski rockerji Måneskin so s pesmijo Zitti E Buoni zmagali na Evroviziji ter tekmovanje po 31 letih znova pripeljali v Italijo. Po enoletnem premoru, se je v Rotterdamu predstavilo 26 skladb, na koncu pa so slavili Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi in Ethan Torchi iz skupine Måneskin. V glasovanju so prejeli 524 glasov ter na drugem mestu s 499 točkami premagali Francijo in Barbaro Pravi, ki je zapela šanson Voila. Tretja je bila Švica s 432 točkami, ki jo je zastopal Gjon Muharremaj z umetniškim imenom Gjon's Tears s skladbo Tout l'Univers.

Po koncu tekmovanja so razkrili tudi končni rezultat glasovanj v obeh predizborih. Zmagovalka prvega je bila Maltežanka Destiny, ki je sicer veljala tudi za ožjo favoritko za končno zmago, Ana Soklič pa je s 44 točkami osvojila 13. mesto med 16 državami. 36 točk so ji podelile strokovne žirije, osem pa gledalci s telefonskim glasovanjem.

That winning moment! Måneskin give Italy victory at #Eurovision for the first time since 1990! Nathan Reinds

Objavil/a Eurovision Song Contest dne Sobota, 22. maj 2021