Obiskali smo Sziget Festival, na katerem je letos bilo več kot 450.000 obiskovalcev

Odpravili smo se na največji festival na Madžarskem, Sziget Festival, ki se je odvijal v Budimpešti na otoku svobode. Letos je festival potekal od 10. do 15. avgusta.

Prlekija-on.net, sreda, 17. avgust 2022 ob 20:39
Sziget Festival 2022

Sziget Festival 2022

Letos se je ponovno zvrstil tudi Sziget Festival, ki je bil zadnjič leta 2019 in katerega je obiskala nepredstavljivo velika množica obiskovalcev.
Odpravili smo se na največji festival na Madžarskem, ki se je odvijal v Budimpešti na otoku svobode. Letos je festival potekal od 10. do 15. avgusta.

Festival je postregel s številnimi zvenečimi imeni svetovnega formata kot so Dua Lipa, Kings Of Leon, Justin Bieber, Calvin Harris, Tame Impala, Arctic Monkeys. V ponedeljek je na Sziget festivalu nastopil tudi slovenski glasbenik EmKej.

Koncertni program se je odvijal na skoraj desetih različnih prizoriščih na otoku. Poleg bogatega glasbenega programa festival ponuja tudi številne športne, kulturne in umetniške predstave. Zelo bogata je tudi kulinarična ponudba festivala. Na festivalu je mogoče videti nastopajoče umetnike in obiskovalce iz celega sveta. Veliko obiskovalcev tudi živi na otoku tekom celotnega festivala v kampu ali drugih namestitvah na otoku.

Festival Sziget je prvič potekal leta 1993, kakor majhen koncert in je sedaj prerasel v enega največjih glasbenih festivalov v Evropi. Organizatorji vsako leto pripeljejo nekatere izmed najbolj znanih svetovnih glasbenikov, v času festivala se odvije preko tisoč različnih dogodkov, glasbenih, umetniških, športnih, družabnih, na več kot šestdeset različnih lokacijah in vse to v šestih dnevih.

Festival se bo ponovno odvijal naslednje leto, za katerega so na voljo že early bird vstopnice.