Štiri javne dražbe kmetijskih zemljišč v ljutomerski občini

V občini Ljutomeru bodo 20. januarja na dražbi štiri kmetijska zemljišča in sicer kmetijsko zemljišče na Stari Cesti, kmetijsko zemljišče v Rinčetovi Grabi, kmetijsko, pozidano in gozdno zemljiščo na Zg. Kamenščaku ter kmetijsko zemljišče na Soboški cesti v Ljutomeru.

nedelja, 8. januar 2017 ob 20:16

Ledeno trgatev opravili tudi pri VinoReja Kaučič

Mrzla zima je letos nagradila marsikaterega vinogradnika. Tako so ledeno trgatev v krogu družine, v začetku leta, 2. januarja, opravili tudi pri Kaučičevih v Gresovščaku.

nedelja, 8. januar 2017 ob 11:051

Bio odpadkov v zabojnike ne odlagamo v plastičnih vrečkah

Po vsej Sloveniji, je od 1. julija 2011 dalje, obvezno ločeno zbiranje in prevzemanje biološko razgradljivih odpadkov. Takrat je namreč začela veljati uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom.

nedelja, 8. januar 2017 ob 09:341

V Veržeju so obudili staro koledovanje

Pred mnogimi leti je bilo v župniji Veržej koledovanje pred praznikom svetih Treh kraljev zelo razširjeno. V trikraljevska občila so se tisti čas oblekli predvsem starejši možje in hodili od hiše do hiše voščit vse dobro v novem letu. Po nekaj letih zatišja so se domačini, predvsem starej ...

nedelja, 8. januar 2017 ob 08:39

Novo v Ljutomeru – z Vital Fit do zdravja

Zaradi pomanjkanja gibanja pri splošni populaciji so se odločili ustanoviti organizacijo, preko katere bi lahko gibanje približali ljudem in tako je nastalo Društvo za razvoj gibalnih sposobnosti in izboljšanje kakovosti življenja Vital Fit.

sobota, 7. januar 2017 ob 20:011

»Po osmih letih čakanja, smo končno dočakali dan za ledeno trgatev«

V soboto, 7. januarja, so vinogradniki s Koga, iz vinske kleti Pra-Vino Čurin Prapotnik končno dočakali dan, ko so po osmih letih lahko potrgali grozdje za ledeno trgatev.

sobota, 7. januar 2017 ob 16:532

Tina Maze na pohorski strmini odpeljala svojo zadnjo vožnjo

Tina Maze je na Pohorju na veleslalomu za 53. Zlato lisico sklenila svojo bogato kariero, v kateri je osvojila praktično vse, kar se osvojiti da. Ob tem jo je pospremilo več kot 15 tisoč gledalcev in bučno pozdravilo njen zadnji prihod v cilj.

sobota, 7. januar 2017 ob 15:571

GFML brani lanskoletni naslov na radijski debati Gymnasium.eu

Ekipa Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (Sanja Hošpel, Anja Zadravec in Vanja Vogrinec) se je s sovrstniki iz Srednje šole Slovenska Bistrica pomerila v nacionalni srednješolski debati Gymnasium.eu, ki poteka na Radiu Slovenija 1. Ljutomerska gimnazija letos nastopa v vlogi »branilke« ...

sobota, 7. januar 2017 ob 15:30

Za 38-letnika naj bi bila usodna podhladitev

V petek, 6. januarja, okoli 9. ure, je policija iz strani občana bila obveščena o najdbi moškega na njivi na območju Lahoncev oz. Desnjaka. Kot smo neuradno izvedeli od vaščanov, naj bi 38-letni moški iz Lahoncev umrl zaradi podhladitve.

sobota, 7. januar 2017 ob 13:593