Po daljši suši Pomurje gladko opravilo z Radgončani

Po šestih odigranih tekmah v 2. Slovenski rokometni ligi, ko Arcont Radgona še ni osvojila niti ene same točke, je tokrat bil v Radencih na sporedu pomurski derbi, ko so radgonski rokometaši znova izgubili. Številni ljubitelji rokometa z obeh bregov Mure so lepo napolnili tribune dvorane v Radencih ...

četrtek, 8. december 2016 ob 11:22

Otroci so se podali na Miklavžev pohod s svetilkami in baklami

Turistično društvo Stara Cesta je v ponedeljek, 5. decembra, pripravilo Miklavžev pohod s svetilkami in baklami. Številni so se zbrali pred gasilskim domom v Mekotnjaku ter se odpravili na pot.

četrtek, 8. december 2016 ob 11:00

Na tradicionalni čajanki uprizorili predstavo Sapramiška

Svet staršev vrtca Ljutomer tradicionalno v mesecu decembru prireja čajanko, druženje otrok, staršev, dedkov, babic, zaposlenih vrtca in ostalih, ki so povezani z vrtcem.

četrtek, 8. december 2016 ob 10:28

Štajerski Brendi tokrat prepeva o narobe svetu

Vsak dan hodimo po nakupih osnovnih živil, ki so vsak dan dražja, čeprav nam jih ponujajo po akcijskih cenah! Nekateri kupujejo preveč, zapravljajo denar za stvari, ki jih sploh ne potrebujejo, razmetavajo za luksus, spet drugi pa nimajo za osnovno preživetje, svojim otrokom ne morejo privošč ...

četrtek, 8. december 2016 ob 08:13

Sv. Miklavž na obisku v Cezanjevcih

V torek, 6. 12. 2016, nas je tako v vrtcu, kot tudi v šoli obiskal Sv. Miklavž s svojimi prijaznimi pomočniki. To je še en dokaz da smo bili v tem letu zelo pridni.

četrtek, 8. december 2016 ob 07:552

Letos dodatna praznična okrasitev v Ljutomeru, tudi drsališče je večje

V Ljutomeru bo letošnja praznična novoletna okrasitev nekoliko bogatejša, saj so se dodatno vključile okrasitve krožišč in Prešernove ulice. Skupni strošek okrasitev in dokupa okraskov znaša 5.630 evrov, okrasitev pa je predvidena za obdobje enega meseca.

četrtek, 8. december 2016 ob 07:491

Koledar prireditev v občini Ljutomer veseli december 2016

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v veselem decembru.

sreda, 7. december 2016 ob 20:02

Nevaren led s tovornjakov

Ob mrzlih jutrih v teh decembrskih dneh, smo po mestu v Ljutomeru, predvsem v križiščih in krožiščih, lahko opazili kupe leda, ki je na cestne površine in tudi pločnike padel iz tovornih in drugih vozil. Na tleh so ležali veliki in nevarni kosi ledu ter zmrznjenega snega.

sreda, 7. december 2016 ob 19:17

Prleška pesem odmevala vse do Litve

Otroci iz vrtca Ljutomer že drugič letos sodelujejo v mednarodnem projektu Pomahajmo v svet. Preko aplikacije Skype komuniciramo v živo in spoznavamo prijatelje iz drugih držav. Letos smo povezani z vrtcem Aitvaras iz glavnega mesta Vilnius, v Litvi.

sreda, 7. december 2016 ob 13:43