Srečanje ob Dnevu slovenskih krvodajalcev

Krajevna organizacija Rdečega križa Tišina je v nedeljo, 8. junija, pripravila pri Ribiškem domu v Gradišču že tradicionalno vsakoletno srečanje krvodajalcev ter aktivistov te krajevne organizacije Rdečega križa, že devetnajstič zapovrstjo.

ponedeljek, 9. junij 2014 ob 11:09

Obisk slovenskih bogoslovcev v župniji Ljutomer in zaključek šmarnic

V soboto, 31. maja, na dan sv. birme, so našo ljutomersko župnijo obiskali slovenski bogoslovci. Petje v semenišču je verjetno staro toliko kot samo semenišče, torej kakih 300 let. Že od nekdaj so se bogoslovci ukvarjali s petjem, tako v manjših kot v večjih zasedbah, saj je petje umetnost, ...

ponedeljek, 9. junij 2014 ob 10:28

Edinstven in inovativen produkt, ki bo ponudil zelenjavne »žive« pridelke

V letu 2015 se Ljutomeru obeta inovativen kmetijski projekt na področju pridelave zelenjave. Projekt, vreden 2,6 milijonov evrov bo slovenskim potrošnikom ponudil do sedaj še nepoznane zelenjavne »žive« pridelke, ki so pridelani na okolju prijazen način in po najbolj inovativni metodi ...

ponedeljek, 9. junij 2014 ob 09:102

Sopotnika vrglo iz avtomobila

V nedeljo, 8. junija, ob 6.45, se je na avtocesti voznik osebnega vozila zaletel v steber cestninske postaje v Dragotincih. Pri prometni nesreči so posredovali gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, počistili cestišče in nudili pomoč reševalcem.

nedelja, 8. junij 2014 ob 13:43

Petkov večer v znamenju plesa, petja in humorja

Petkov večer, 6. junija, je v Križevcih pri Ljutomeru, minil v znamenju plesa, petja in humorja. Folklorniki FS Križevci, ki se hitro približuje 70-letnici delovanja, so namreč v tamkajšnjem kulturnem domu pripravili 3. Folklorni večer.

nedelja, 8. junij 2014 ob 13:10

Od arhivskih do sladkih vin na Salonu Jeruzalem

Po šestih letih, je bilo v soboto, 7. junija, osrednje dogajanje Salona Jeruzalem ponovno na zidanici Malek v osrčju prleških vinogradov. Na prizorišču je že dopoldan potekalo srečanje sommelierjev Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije & SloVino Sommelier Club, nakar je Salon Jeruzalem ...

nedelja, 8. junij 2014 ob 09:42

M-Power duo skuhala najboljši bograč

V soboto, 7. junija, je pri Škedenj baru v Ljutomeru, potekal The Škedenj Bograč Fest No.1, kjer se je 10 ekip pomerilo v kuhanju bograča.

nedelja, 8. junij 2014 ob 08:52

»Iz majhnega zraste veliko« na Cvenu

V petek, 6. junija, je Kulturno društvo Cven v zadružnem domu na Cvenu pripravilo dogodek z naslovom Iz majhnega zraste veliko, kjer so se predstavile vse sekcije KD Cven. Tako so se predstavile folklorne skupine od vrtca naprej, pa vse do tiste malo starejše generacije folkloristov.

nedelja, 8. junij 2014 ob 00:10

8. srečanje članov Rejniškega društva Slovenije na Razkrižju

V soboto, 7. junija, je na Razkrižju potekalo 8 srečanje članov Rejniškega društva Slovenije. Prireditve so se udeležili člani omenjenega društva s svojimi družinami, strokovni delavci, domačini in vsi, ki podpirajo dejavnost rejništva.

sobota, 7. junij 2014 ob 23:59