Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

V četrtek, 19. junija popoldne, je v avli Osnovne šole Radenci potekala zaključna kulturna prireditev pred koncem šolskega leta 2013/2014, ko so učenkam in učencem za visoke dosežke na različnih področjih izročili pohvale, priznanja in nagrade. Ob ravnateljici Simoni Grosman je vsemu prisluhnil ...

nedelja, 22. junij 2014 ob 15:46

Zopet štajerska kisla žüpa v kotličku

V okviru vsakoletnega praznovanja praznika Občine Radenci pripravi Turistično društvo Radenci tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe v kotličku. Letos je tekmovanje potekalo v soboto, 21. junija dopoldne, v radenskem parku, v bližini gostišča Park. Tam je istočasno veliko število druš ...

nedelja, 22. junij 2014 ob 15:091

Na 11. Grajskem ocenjevanju vin na Ptuju, dve amfori za vinogradnike DV Mala Nedelja

Pridelovalci in ljubitelji žlahtne kaplice iz Srednjih slovenskih goric in Haloz, so se v petek , 20. junija, zbrali na Ptujskem gradu, ob zaključnem dejanju 11. Grajskega ocenjevanja vin - podelitvi priznanj najboljšim vinogradnikom.

nedelja, 22. junij 2014 ob 11:26

Razstava rokodelskih mojstrovin misijonskih dežel v Veržeju

Salezijansko družbo je ustanovil Janez Bosko, ki je bil zelo priljubljen med mladimi. Močno si je prizadeval za misijonsko naravnan red v Cerkvi. Tako so se pred mnogimi leti slovenski misijonarji odpravili po svetu pomagat ljudem in širit krčansko vero.

nedelja, 22. junij 2014 ob 10:09

Žegnanje na Spodnjem Krapju

V nedeljo, 16. junija, je bilo na Spodnjem Krapju, tradicionalno vaško žegnanje ob neogotski kapeli, ki je postavljena sredi prečudovite vasice. Kapela je posvečena Presveti Trojici in ima na pročelju upodobljenega sv. Janeza Krstnika, zato je tudi vaško žegnanje ob njegovem godu, ko se verniki ...

nedelja, 22. junij 2014 ob 09:51

V ljutomerski cerkvi zapel oktet Arion

V nedeljo, 15. junija, je večer v cerkvi Sv. Janeza Krstika v Ljutomeru, potekal v prav posebnem vzdušju. Obiskovalce koncerta sakralne glasbe okteta Arion, je navdušilo prav posebno in čudovito petje devetih članov zbora.

nedelja, 22. junij 2014 ob 01:291

Četrto tekmovanje v kuhanju golaža

V okviru občinskega praznika občine Razkrižje je pri gostilni na Gamjni na Razkrižju potekalo četrto tekmovanju v kuhanju golaža, katero so poimenovali kar golažijada. Na tekmovanju v kuhanju golaža na odprtem ognju v kotličkih se je pomerilo 30 ekip iz Slovenije in Hrvaške.

sobota, 21. junij 2014 ob 18:50

»Balončkova zabava« kot zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Vedno znova in znova smo v toku kolesja časa. Tako kot se izmenjujejo letni časi, tako odraščajo naši malčki. Iz malih kobacajev kar naenkrat zrastejo malčki in kot bi mignil postanejo že mini maturanti.

sobota, 21. junij 2014 ob 17:43

Stanovalcem DSO Ljutomer so zapele pevke ljudskih pesmi

Praznično četrtkovo dopoldne, 19. junija, so stanovalcem Doma starejših občanov Ljutomer, popestrile in polepšale gostje, katere velik del svojega prostega časa posvečajo negovanju in ohranjanju pristnega ljudskega petja.

sobota, 21. junij 2014 ob 09:05