Mladinski pevski zbor LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru v Bratislavi prejel srebrno priznanje

Nastopili so na mednarodnem tekmovanju pevskih zborov v Bratislavi

Prlekija-on.net, sreda, 22. junij 2016 ob 09:38
MPZ LA TI DO v Bratislavi

MPZ LA TI DO v Bratislavi

V petek, 17. junija 2016, smo se pevke mladinskega pevskega zbora LA TI DO Osnovne šole  Križevci pri Ljutomeru in spremljevalci odpravili v Bratislavo na mednarodno tekmovanje pevskih zborov.

Ko smo prispeli v Bratislavo, smo se namestili v hotelu Junior. Kasneje smo imeli kosilo, nato intenzivno vajo, kratek in sproščujoč odmor v sobi in na koncu večerjo. Hitro smo se odpravili spat, saj smo vedeli, da nas drugi dan čaka pomembno tekmovanje. Zjutraj smo se pevke oblekle v črna svečana oblačila s svetlozelenimi šali, imele še zadnjo vajo pred nastopom in z velikimi pričakovanji odšle na nastop v čudovito in zelo akustično dvorano. Izbrane pesmi smo odlično odpele in naša zborovodkinja Renata Mikl je bila več kot ponosna na nas.

Popoldne je sledil sprehod po lepi Bratislavi. Imeli smo tudi eno uro prostega časa, ki smo ga izkoristili za manjše nakupe. Po večerji smo bili nestrpni in smo težko čakali na razglasitev rezultatov. Ko smo zaslišali: »LA TI DO from Slovenia!« smo utihnili in v nadaljevanju slišali, da smo prejeli srebrno priznanje. Skočili smo v zrak in se pričeli veseliti. Zmanjkalo nam je le 0,25 točke do zlata. Stopili smo na avtobus in se odpeljali domov polni prijetnih vtisov in ponosni, saj smo ime naše šole in odličnega pevskega zbora ponesli v svet.

V vseh teh mesecih smo se veliko pripravljali na to tekmovanje, bili smo motivirani, doživeli smo zanimivo in nepozabno izkušnjo na tekmovanju v tujini in hvaležni smo naši učiteljici Renati, da nas je vseskozi odlično vodila, tako da se naše srebro zlato lesketa.

Eva Dragović, 7.b


Več v Kultura in izobraževanje