19. avgusta na Ptuju III. Rimske igre

mucek19, sreda, 18. avgust 2010 ob 21:16
Z Grand Hotelom Primus so na
Ptuju začeli pisati novo uspešno zgodbo slovenskega turizma. Na
inovativen način so oblikovali za slovenski prostor edinstven turistični
produkt, ki gradi na bogati zgodovini tega najstarejšega slovenskega
mesta. Zgodba Rimljanov se prepleta skozi vse segmente turistične
ponudbe Term Ptuj in Rimske igre so eden od pomembnih elementov, ki
učinkovito podpirajo to zgodbo.


Z organizacijo rimskih iger, ki bodo letos med 19. in 22. avgustom potekale že tretjič, ustvarjajo ne le atraktivno večdnevno množično prireditev v poletnem času, temveč prenašajo tudi vedenje o vsakdanjem življenjskem utripu v rimski Petoviji.  Ta je bila z vsaj 30.000 prebivalci eno največjih mest rimskih provinc. Z namenom ustrezne strokovne podpore dogodku so se Terme Ptuj s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in drugimi društvi dogovorile in ustanovile Historia Poetoviensis iniciativo za oživitev in ohranitev rimske zgodovine na Ptuju. Terme Ptuj sodelujejo v iniciativi kot povezovalec dogodkov in projektov. Organizirale bodo strokovno vodene izlete članov na povorke in dogodke. Vsako leto nameravajo na ptujske rimske igre povabiti vsaj eno od tovrstnih društev iz tujine. Leta 2011 pa želijo tudi sami nastopiti na rimski povorki ob praznovanju rojstnega dne mesta Rima. V ta namen in za izvedbo tretjih rimskih iger na Ptuju so se opremili s 24 kompleti rimskih legionarjev, kar bo največja predstavitev rimske vojske v tem delu Evrope.

 

 


Z Rimskimi igrami so v Termah Ptuj v lokalnem in širšem okolju naleteli na izredno dober odziv, saj so k organizaciji uspeli pritegniti številne akterje. Pri ustvarjanju izredno bogate vsebine tretjih rimskih iger sodeluje več kot 35 organiziranih skupin iz Ptuja in okolice, gostje iz Ajdovščine, Avstrije, Srbije, Hrvaške in Italije. V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož bodo letos vključili dogajanje ob III. mitreju na Ptuju (Petovija je bila središče mitraizma, saj je na Ptuju kar pet templjev posvečenih bogu Mitri, kar je svetovna znamenitost), zanimive aktivnosti se bodo odvijale na rimski tržnici, ki jo bodo popestrile članice Aktiva žena Hajdina in predstavile raznoliko in bogato rimsko kulinariko. Ocenjujejo, da si bo 3. Rimskih igre ogledalo več tisoč obiskovalcev, na tradicionalni sobotni povorki pa pričakujejo okoli tisoč aktivnih udeležencev.Vir:UDARNO.SI

No zelo zanimivo bo in tudi rimski vrtiljak bo!!!!!
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi