Prva kolesarska parada v Mariboru

Kolesarji ne oviramo prometa, ampak smo promet

KaRmen, nedelja, 8. maj 2011 ob 20:00
Prva kolesarska parada v Mariboru

V petek, 6. maja, se je po ulicah Maribora odvijala prva kolesarska parada v sklopu projekta Teleport – kolesarjem in pešcem prijazna skupnost, ki ga izvajata Evropska prestolnica kulture - Maribor EPK 2012 in Mariborska kolesarska mreža. Namen projekta je vzpodbujanje razvoja mobilnosti in prometa v skladu z načeli trajnosti s ciljem, da kolesarska kultura postane del mestne identitete.



Dogodka se je udeležilo preko 50 kolesarjev in kolesark in skupaj smo se podali na mariborske ulice in ceste ter tako proslavili vzhajajočo kolesarsko kulturo v mestu Maribor. Josip Rotar, predsednik Mariborske kolesarske mreže, je na čelu kolesarjev opozarjal na mnoge probleme kolesarjev in pešcev v prometu ter na infrastrukturne probleme. Glavno vodilo kolesarske parade je, da ''kolesarji ne oviramo prometa, ampak smo promet''. Kolesarske parade se bodo nadaljevale vsak prvi petek v mesecu.



Še informacija o Mariborski kolesarski mreži: MKM je prostovoljno interesno združenje kolesarjev kot udeležencev v prometu. Delovanje MKM je usmerjeno v izboljšanje sistemskih pogojev za razvoj kolesarjenja in trajnostnega prometa ter s tem posledično tudi ostalih segmentov družbe (gospodarstva, kulture, bivanja, sociale, zdravstva, okolja, prehrane, politike itd.).



Upam in želim si, da bo omenjena akcija pripomogla k ozaveščanju in izboljšanju trenutnega stanja ...




(Fotografije so posnete z mobitelom.)



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.

Galerija



Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42