Prva kolesarska parada v Mariboru

Kolesarji ne oviramo prometa, ampak smo promet

KaRmen, nedelja, 8. maj 2011 ob 20:00
Prva kolesarska parada v Mariboru
V petek, 6. maja, se je po ulicah Maribora odvijala prva kolesarska parada v sklopu projekta Teleport – kolesarjem in pešcem prijazna skupnost, ki ga izvajata Evropska prestolnica kulture - Maribor EPK 2012 in Mariborska kolesarska mreža. Namen projekta je vzpodbujanje razvoja mobilnosti in prometa v skladu z načeli trajnosti s ciljem, da kolesarska kultura postane del mestne identitete.



Dogodka se je udeležilo preko 50 kolesarjev in kolesark in skupaj smo se podali na mariborske ulice in ceste ter tako proslavili vzhajajočo kolesarsko kulturo v mestu Maribor. Josip Rotar, predsednik Mariborske kolesarske mreže, je na čelu kolesarjev opozarjal na mnoge probleme kolesarjev in pešcev v prometu ter na infrastrukturne probleme. Glavno vodilo kolesarske parade je, da ''kolesarji ne oviramo prometa, ampak smo promet''. Kolesarske parade se bodo nadaljevale vsak prvi petek v mesecu.



Še informacija o Mariborski kolesarski mreži: MKM je prostovoljno interesno združenje kolesarjev kot udeležencev v prometu. Delovanje MKM je usmerjeno v izboljšanje sistemskih pogojev za razvoj kolesarjenja in trajnostnega prometa ter s tem posledično tudi ostalih segmentov družbe (gospodarstva, kulture, bivanja, sociale, zdravstva, okolja, prehrane, politike itd.).



Upam in želim si, da bo omenjena akcija pripomogla k ozaveščanju in izboljšanju trenutnega stanja ...




(Fotografije so posnete z mobitelom.)


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Blog

Maketa Ormož in Letališče v Moškanjcih

nedelja, 31. marec 2019 ob 12:38
Paradižnik velik kot žoga ki tehta 2kg

Paradižnik velik kot žoga ki tehta 2kg

četrtek, 5. julij 2018 ob 20:36
Kar pet urno potovanje!

Kar pet urno potovanje!

sreda, 30. maj 2018 ob 09:02