Junijski Adventure Kick Radia Slovenia International

Biking on Pohorje and kayaking on the river Drava

KaRmen, ponedeljek, 27. junij 2011 ob 18:03
Junijski Adventure Kick Radia Slovenia International

V Zavodu za turizem Maribor smo letos promocijo paketov aktivnega preživljanja prostega časa izvedli tudi s pomočjo akcije Adventure Kick Radia Si. Po tem, ko smo uspešno povezali več vključenih akterjev in sooblikovali paket Kolo&kajak, smo le-tega ponudli poslušalcem Radia Si. Junijski Adventure Kick smo poimenovali BIKING on POHORJE and KAYAKING on the RIVER DRAVA.



25. junija se je 5 poslušalcev Radia Si odpravilo na enodnevno kolesarsko-kajakaško dogodivščino med Pohorjem in Dravo. Zbrali smo se pred Turistično-informacijskim centrom Maribor in se s kolesi zapeljali skozi mesto do vznožja Pohorja, kjer smo nadaljevali s Pohorsko vzpenjačo na vrh Pohorja. Zavrteli smo pedale in se najprej podali do Razglednika, ki vsekakor opravičuje svoje ime, saj ponuja krasne razglede.



Zatem je sledila razgibana vožnja skozi objem pohorskih gozdov po grebenu vse do Ruške koče, kjer je bilo tudi tokrat precej živahno. Nadaljevali smo v smeri proti pragozdu Šumiku, kjer smo se peš podali do slapu Veliki Šumik, ki je visok kar 24 m. Sledil je postanek in okrepčilo v Koči na Šumiku, ki zahvaljujoč zagnanim fantom iz društva Divji petelin končno spet obratuje. Po postanku je sledil spust v Ruše in naprej do Bistrice ob Dravi, kjer smo se v Oničevem zalivu podali s kajaki na vodo, na najbolj uživaški del našega Adventure Kicka.



Zaveslali smo po Dravi, ki s svojim mirnim tokom ponuja pravo dozo adrenalina in uživancije. Veslaški del smo zaključili v Drava centru, kjer so nas pričakali tudi z okusno pojedino. Na koncu smo dnevu dali še piko na i in se ob Dravi podali s kolesi do mesta, na Lent, kjer se je odvijal Festival Lent. Seveda smo se ustavili še v Hiši Stare trte, nazdravili na čudovito preživet dan z vinom iz Mariborskega vinorodnega okoliša in se poklonili vzdržljivi Stari trti, najstarejši na svetu. Polni čudovitih vtisov smo se zatem poslovili.


Junijski Adventure Kick so omogočili: Radio Si, Zavod za turizem Maribor, Slavija Turizem, T-Sport, dogodivščine na prostem in Drava center



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.

Galerija



Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42