Uspel že 42. Tabor mladih gasilcev v Bodislavcih

Letošnjega tabora se je udeležil 101 mladi gasilec in gasilka

Branko Košti, sobota, 18. julij 2015 ob 12:37
Veliko zanimanja je pritegnil vojaški osemkolesnik Patrija

Veliko zanimanja je pritegnil vojaški osemkolesnik Patrija

V času od 6. do 10. julija, je v Bodislavcih potekal že 42. Tabor mladih gasilcev, katerega so se udeležili mladi gasilci in gasilke iz PGD, vključenih v GZ Ljutomer. Štirinajst mentorjev je skrbelo, da je stotnija mladih varno živela taborsko življenje, se družila in zabavala, obnovila stara znanja ter pridobila veliko novih gasilskih veščin, vse skupaj pa je popestrilo vsakodnevno kopanje v Biotermah.

Še posebej pester dan je bil 8. julija, ko je potekal Dan mladih gasilcev Gasilske zveze Ljutomer. Pri kopanju se je tabornikom pridružilo še 85 mladih gasilcev z mentorji, katere so po kopanju povabili v tabor na kosilo. Skupaj so si ogledali tudi več predstavitev. Že na kopališču je veliko zanimanja mladih, pa tudi starejših kopalcev, pritegnil vojaški osemkolesnik Patrija in dekontaminacijska postaja, katera so pripadniki SV pripeljali iz vojašnic Maribor in Murska Sobota, v taboru pa so se seznanili še s službami, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja (Rdečega križa, policije, Slovenske vojske in gasilcev).

Še posebej slovesno je bilo na zaključni prireditvi na predvečer zaključka tabora. Preko dvesto staršem in gostom so mladi gasilci skozi program predstavili delo in življenje v taboru ter tudi zapeli in zaplesali.

Za uspeh letošnjega, že 42 taborjenja mladih gasilcev, so, poleg GZ Ljutomer, v veliki meri zaslužni Uprava za zaščito in reševanje - izpostava Murska Sobota, Slovenska vojska, Policija, Rdeči križ, PGD Ljutomer, PGD Radoslavci, PGD Mala Nedelja, posebej pa še Občina Ljutomer, saj so organizatorjem nudili veliko pomoč pri organizaciji in izvedbi zahtevnega projekta.

Foto: GZ Ljutomer, Branko Košti


Več v Kultura in izobraževanje