Mihael Kukovec, mladi ribič RD Gornja Radgona, je postal državni prvak

V Sevnici je potekalo državno prvenstvo mladih ribičev

Branko Košti, torek, 21. julij 2015 ob 14:29
Mihael Kukovec

Mihael Kukovec

Ribiška družina Sevnica je pripravila državno prvenstvo mladih ribičev za leto 2015. Na Savi, kjer so v treh kategorijah (U-14, U-18 in U-23) tekmovali v ribolovu s plovcem so bili zjemno uspešni tudi mladi tekmovalci Ribiške družine Radgona, ki so osvojili kar nekaj sektorskih medalj, najboljši pa je bil Mihael Kukovec, ki je postal državni prvak za ribiče U-18.

"V kategoriji U–14 sta dokaj uspešno tekmovala dva naša ribiča, in sicer Nino Berden, ki je dosegel eno drugo in eno tretje sektorsko mesto in s tem dve medalji ter končno sedmo mesto. Mihael Čuk pa eno medaljo za tretje mesto in končno 13. mesto med petnajstimi nastopajočimi. V kategoriji U–18 pa so ekipo RD Radgona zastopali trije tekmovalci, med 21. tekmovalci. Anže Resnik je zasedel dve šesti sektorski mesti in na koncu skupno 18. mesto. Aleš Sovec pa eno peto in eno šesto, ter končno 17. mesto. Najboljši med našimi pa je postal novi državni prvak, in sicer Mihael Kukovec, ki je dosegel dve sektorski zlati medalji in seveda pokal za skupnega državnega prvaka. V kategoriji U–23 nismo imeli predstavnika", nam je povedal mentor in vodja mladih radgonskih ribičev Avgust Pelcl.

Izmed mladih Prlekov in Prekmurcev so na DP nastopili še Ljutomerčani, Lendavčani in Ormožani, ki so v kategoriji U-14 dosegli naslednja absolutna mesta: 4. Kimi Vičar, 10. Samo Kukolj, 11. Nejc Cof, in 14. Rene Murata (vsi RD Ljutomer). V kategoriji U-18 pa: 6. Tine Sikič, 7. Peter Nagy (RD Lendava), 10. Jurček Korpič Lesjak (RD Ormož), 11. Tadej Horvat (RD Lendava).


Več v Šport