10. praznik občine Veržej

10. praznik občine Veržej

Prlekija-on.net, četrtek, 30. april 2009 ob 07:09

Na Osterčevem večeru bo letos v Domu kulture Veržej nastopil Slovenski trobilni kvintet.

Ob 10. prazniku občine Veržej se bodo vse do 27. junija zvrstile številne prireditve, v njihovo organizacijo se vključujejo društva in posamezniki z območja celotne veržejske občine. "Prireditve pričenjamo s tradicionalno postavitvijo mlajev na predvečer prvega maja. Tokrat bomo dva postavili v Veržeju, enega pa v Banovcih," je na tiskovni konferenci povedal župan Veržeja Slavko Petovar. Danes bodo tako mlaj postavili ob 17. uri v Gozdni ulici v Veržeju, ob 19.30 bodo prireditev ob postavitvi mlaja pripravili v Banovcih, ob 20. uri pa še pred trgovino Narcisa v Veržeju.

Prireditve se bodo v občini Veržej nadaljevale ves maj. Po prvomajski jutranji budnici bo od 10.30 potekal 44. nogometni turnir za pokal občine Veržej, 9. maja bo drugi dan druženja treh generacij Šport Špas, deveto enodnevno srečanje družin z območja vzhodne Slovenije in pohod po učni gozdni poti Mrtvice reke Mure. Veržej bo 16. maja gostil 32. srečanje odraslih pevskih zborov, dan pozneje pa bo v Banovcih tradicionalna kulinarična razstava Dobrote naših gospodinj. V okviru praznovanja bodo prireditve pripravili tudi upokojenci, glasbeniki in gasilci, 24. maja pa bo romarski shod ob prazniku Marije Pomočnice. "Osrednje prireditve ob občinskem prazniku bodo zadnji konec tedna v mesecu maju. Tako bo v petek, 29. maja, dopoldan v Domu kulture Veržej prireditev Radi bi vam povedali, dan pozneje bo zaključek nogometne sezone, pri Babičevem mlinu bo prireditev Žganci in ribe na 100 in 1 način, zvečer ob 20. uri pa bo Osterčev večer. Tokrat bo nastopil Slovenski trobilni kvintet, Osterčev večer pa bo tudi tokrat, kot je že tradicija v zadnjih letih, v okviru pomurske prireditve Pacov glasbeni maj. V nedeljo, 31. maja, bomo ob 15. uri podelili občinska priznanja ter odprli prenovljeno cesto ter novozgrajeno kolesarsko-sprehajalno stezo med Veržejem in Banovci," je dodal Petovar. Na minuli seji občinskega sveta v Veržeju so že potrdili letošnje prejemnike odlikovanj. Plaketo občine Veržej bo prejela veržejska krajevna organizacija Rdečega križa Slovenije, priznanje z denarno nagrado Franc Rožmarič iz Veržeja, pisno priznanje pa Anica Osterc iz Bunčanov.

Praznovanje se bo nadaljevalo 6. junija z gasilskim pokalnim tekmovanjem in 3. Narcisnim večerom, na katerem bodo izbirali mis narcis, 13. junija bo že 20. srečanje krvodajalcev Slovenije, 23. junija bo otroška veselica, 27. junija pa se bo praznovanje desetega občinskega praznika v Veržeju končalo s petim mednarodnim nogometnim turnirjem mlajših kategorij za pokal občine Veržej.


Več v Kultura in izobraževanje