Turistično društvo Stara Cesta pripravilo že štirinajste sodobne rimske igre

V igrah so se pomerile štiri ekipe v petih igrah

Prlekija-on.net, torek, 4. avgust 2015 ob 10:41
XIII. sodobne rimske igre

XIII. sodobne rimske igre

Minulo nedeljo so na Stari Cesti oz. Mekotnjaku potekale že štirinajste sodobne rimske igre, ki jih tradicionalno pripravlja Turistično društvo Stara Cesta. Tudi letos so igre vključili v program praznika Občine Ljutomer, ki ga letos praznujemo 59.

Pred igrami je rimska delegacija tudi letos na Rimsko pot položila novo ploščo v zemljo blizu spomenika z rimskimi novci pri vrtcu na Stari Cesti.

V igrah so se nato pomerili otroci do desetega leta starosti, ki so tekmovali v treh igrah in sicer nošenje vode z gobicami, mizica naprej in nazaj ter en krog teka. Udeležilo se je deset otrok, prvo mesto je zasedel Ivon Balažič, drugo mesto Sebastjan Meznarič, tretje pa Sandi Meznarič. Prvi trije so dobili medalje, vsi ostali pa darila. Otroci so ustvarjali tudi v ustvarjalni delavnici, kjer so izdelali šopke in venčke.

V igrah za starejše so se pomerile štiri ekipe, ki so nastopile v petih različnih igrah in sicer pobiranje jabolk iz vode in nošenje v čebelje koše, met kamna, metanje zamaškov v koše, štafetna predaja med nogami ter vleka vrvi. Dodatna igra za tretje mesto zaradi enakega števila točk je bila polnjenje plastenke z vodo.

Končni vrstni red:
  • Toti 4-je 21 točk
  • Posiliživ 19 točk
  • Power 13 točk + 1
  • Fantastični štirje 13 točk
Na igrah so si ob druženju vaščanov in ostalih zbranih pekli tudi koruzo.


Več v Družabno