Radgonski župan Stanislav Rojko je tudi odličen strelec

Lovci LD Gornja Radgona so pripravili tekmovanje v streljanju na leteče cilje

Branko Košti, četrtek, 6. avgust 2015 ob 17:06
15. tekmovanje v streljanju na leteče cilje

15. tekmovanje v streljanju na leteče cilje

Na strelišču Lovske družine Gornja Radgona v Hercegovščaku se je odvilo tradicionalno, že 15. tekmovanje v streljanju na leteče cilje – umetne golobe. Za pokal LD Gornja Radgona so tekmovali lovci posamezno in 12. ekip. Vzporedno je potekalo še tekmovanje v okviru 53. Mednarodnega kmetijsko živilskega sejma »Agra 2015, ki bo potekal med 22. in 27. avgustom.

Med približno 80 lovci - strelci, se je odlično izkazal župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, sicer član LD Negova, ki je postal zmagovalec društvenega tekmovanja, v lovskem stavu za pokal »Agra 2015« je osvojil drugo mesto, v ekipni konkurenci pa je slavila ekipa LD Negova, v kateri je nastopil tudi Rojko. Veliki pokal pomurskega sejma si je pristreljal Franc kardinar iz LD Apače.

Tekmovanje se je končalo z ekshibicijsko tekmo dvojic v streljanju za pečenega odojka, katerega je sponzorirala družina Benko. Hrustljavo pečenega odojka si je pristreljala dvojica Gabrijel Vučko in Franc Kardinar, LD Apače, tik pod vrhom pa je bil spet župan Rojko. Pokale in praktične nagrade najboljšim posameznikom in ekipam, so podelili aktualni starešina in predsednik LD Gornja Radgona, Milan Kolarič, častni predsednik Janez Kralj ter referent za strelstvo Anton Benko ml.

Končni vrstni red, društveno tekmovanje LD Radgona: 1. Stanislav Rojko (LD Negova), 2. Franc Kardinar, 3. Gabriel Vučko (oba LD Apače), 4. Alojz Majcen (LD Mala Nedelja), 5. Marjan Kovač (LD Velka), 6. Vlado Šiško (LD Negova) itd.;
Pokal Pomurskega sejma: 1. Franc Kardinar (LD Apače), 2. Stanislav Rojko, 3. Anton Korošak (oba LD Negova) itd.;
Ekipno: 1. LD Negova (Vlado Šiško, Stanislav Rojko, Franc Gomzi, Blaž Rojko, Anton Koroška) 36, 2. LD Apače (Gabriel Vučko, Franc Kardinar, Roman Potočnik, Simon Petrovčič, Aloj Martinčič) 34, 3. LD Videm (Danilo Vajndorfer, Anton Kreft, Andrej Petek, Slavko Žnidarič, Milan Šafarič) 33 itd.


Več v Družabno