Obrtnik leta 2015 je Josip Sedmak

Na prireditvi Obrtnik leta 2015 v Ljutomeru so podelili častni naziv Josipu Sedmaku

Prlekija-on.net, petek, 7. avgust 2015 ob 09:44
Daniel Zelko in Josip Sedmak

Daniel Zelko in Josip Sedmak

V četrtek, 6. avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 59. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2015, ki sta jo organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer ob pomoči Zavarovalnice Maribor in Zavarovalnice Triglav.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer je podelila častni naziv Obrtnik leta 2015, ki ga je letos prejel Josip Sedmak, Instalacije Sedmak d.o.o. iz Ljutomera.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, vse prisotne pa sta nagovorila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer, Daniel Zelko. Ob podelitvi priznanja obrtniku leta, se jim je na odru pridružil tudi direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Danijel Lamperger. Na prireditvi je med drugim bil prisoten tudi poslanec DZ RS, mag. Aleksander Kavčič.

Daniel Zelko:

Družinsko podjetje Instalacije Sedmak d.o.o. je bilo ustanovljeno 1. maja 1994, kot montaža vodovoda in centralnih kurjav Josip Sedmak s.p. s sedežem v Globoki pri Ljutomeru. Podjetje je ustanovil sedanji direktor Josip Sedmak. Obrtna dejavnost se je postopoma širila, priključila pa sta se ji tudi sinova Mitja in Jože Sedmak.

Zaradi hitre rasti je podjetje zaposlovalo dodatno strokovno usposobljene monterje in se iz prostorske stiske leta 2011 preselilo v nove poslovne prostore na obrobju industrijske cone v Ljutomeru. Podjetje, ki se je ob preselitvi preimenovalo v Instalacije Sedmak d.o.o., trenutno zaposluje 12 ljudi.

Podjetje izvaja instalacije vseh vrst, naprednih ogrevalnih sistemov, instalacije vodovoda, kanalizacije, zunanjih vodovodnih sistemov, samostojnih čistilnih naprav, instalacije prezračevanja in klimatizacije, strojne instalacije za pridobivanje bioplina ter druge storitve kot so kronsko vrtanje, sanacije dimniških tuljav, izolacije cevi, plazemski razrez, oblikovanje kovin, izgradnja nadstrešnic ter proizvodnja inox izdelkov.

Leta 2014 je podjetje uspešno vstopilo na nemški trg, kjer za tamkajšnje podjetje opravlja strokovno mehanska in varilska dela.

Zaradi tesne povezave z naravo in same skrbi do narave, so se lastniki odločili, da na novo zgrajenih poslovnih prostorih zgradijo okolju prijazno sončno elektrarno in z namenom varčevanja z električno energijo zamenjajo celoten strojni park.

Poslanstvo podjetja je nenehno razvijanje tehnoloških procesov strojnih instalacij ter zagotavljanje kvalitetne, hitre in strokovne izvedbe del. Podjetje želi stranke zadovoljiti v vlogi dolgoročnega partnerja, ki lahko ponudi tudi varnost. Glavne vrednote podjetja so strokovnost, odgovornost in inovativnost, vizija pa postati vodilno pomursko podjetje na področju izvedbe celovitih rešitev na področju celostnih strojnih instalacij.

Za kulturni program so poskrbeli Mladi Pomurci, po koncu pa je sledila še pogostitev v šotoru na trgu, kjer je gostom bilo na voljo vino iz lastnih vinogradov družine Sedmak, ki ga je postregla Vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko.


Več v Gospodarstvo