Panvita Pomgrad ugnala reprezentanco Slovenije U-21

Panvita Pomgrad je reprezentanco Slovenije U-21 premagala v treh nizih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. avgust 2015 ob 13:04
Panvita Pomgrad

Panvita Pomgrad

Vsega dobro uro igre so potrebovali murskosoboški odbojkarji Panvite Pomgrad, da so v prenovljeni zasedbi ugnali mlado slovensko odbojkarsko izbrano vrsto pri kateri tokrat nista igrala člana Panvite Pomgrada organizator igre, Drvarič in sprejemalec Rojnik.

A tudi pri domačem trenerju Fujsu sta omenjena dobila priložnost za igro šele v zadnjem tretjem nizu. Uvodna dva so namreč Sobočani, ki bodo v novi sezoni nastopali z dodobra spremenjeno zasedbo, dobili brez posebnih težav. Novinci v Murski Soboti, organizator igre Kvas, bloker Šmitran in libero Menih so svoje opravili solidno in potrebe po spremembi domače zasedbe ni bilo. Na drugi strani sta namreč igrala praktično samo izkušena bloker Kozamernik in korektor Štern, niti igre mlade reprezentance pa je kreativno povezoval organizator igre Vrhunc.

Kšelova zasedba je tako pokazala zobe šele v zadnjem tretjem nizu, ko je Fujs na parket poslal oba mlada reprezentanta, Drvariča in Rojnika. Reprezentanca je šele takrat prvič povedla in nato vodila še pri obeh tehničnih odmorih (8:5 in 16:15), nato pa je Kšela s korektorskega mesta umaknil Tončka Šterna in domači blok ter reprezentančne lastne napake so bile dovolj, da je na koncu domači korektor Bogožalec zaključil tekmo z maksimalnim izidom in z zmago s 3:0 za Sobočane.

Panvita Pomgrad vs. rep. Slovenije U-21  3:0
Set 1  25:21
Set 2  25:18
Set 3  25:20

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:
Bogožalec 20
Flisar 9
Pelemiš 9
Detela 9
Rojnik 3
Šmitran 2
Kvas 1

Točke za rep. Slovenije U-21 so dosegli:
Štern 15
Kozamernik 9
Okroglič 4
Štaleker 3
Donik 3
Drobnič 2
Uremovič 2
Kök 1
Vrhunc 1

Seznam igralcev Panvita Pomgrad: Gorazd Flisar, Urban Drvarič, Blaž Grabar (poškodovan), Bine Fridrih, Mitja Pečnik, Aljoša Bogožalec, Dejan Pelemiš, Jernej Detela, Tine Kvas, Jakob Rojnik, Rok Menih, Dalibor Šmitran.  

Širši seznam reprezentance: Jernej Vrhunc, Urban Drvarič, Jan Kozamernik, Filip Uremovič, Sašo Štaleker, Žiga Donik, Jakob Rojnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič, Matej Kök, Sergej Drobnič, Tonček Štern, Matevž Ledinek, Jan Gašparin in David Kumer.


Več v Šport