V Gradišču pri Tišini je potekalo občinsko ribiško tekmovanje za prehodni pokal občine Tišina

Prehodni pokal je prejel Leopold Zorjan iz Petanjcev

Jože Žerdin, torek, 1. september 2015 ob 09:57
Prehodni pokal je prejel Leopold Zorjan iz Petanjcev

Prehodni pokal je prejel Leopold Zorjan iz Petanjcev

Kot uvod v letošnje praznovanje občinskega praznika občine Tišina je Ribiška družina Gornja Radgona, temeljna ribiška enota Tišina v nedeljo, 23. avgusta, v oazi miru v ribnikih v Gradišču pri Tišini, pripravila ribiško tekmovanje za prehodni pokal občine Tišina. Ribiškega tekmovanja se je udeležilo lepo število ribičev in sicer je pet ur trnek namakalo in lovilo ribe pod načelom ujemi in spusti 31 tekmovalcev.

Ob koncu tekmovanja so vse ulovljene ribe tudi stehtali in ribiči so skupaj ujeli 268,85 kg rib. Ob koncu tekmovanje so najboljšim ribičem podelili priložnostne nagrade in hkrati svečano podelili občinski prehodni ribiški pokal. Prehodni pokal sta najboljšemu ribiču za letošnje leto podelila župan občine Tišina Franc Horvat in predsednik temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar, hkrati pa se je župan ribičem zahvalil, da že več let lepo skrbijo za ribnike in jih vzdrževanju v Gradišču, kjer človek v tej neokrnjeni naravi - v oazi miru ob ribnikih najde mir, sprostitev in zadovoljstvo.

Predsednik temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar je bil nad zadnjim letošnjim ribiškim tekmovanjem nadvse zadovoljen. Letos so v Gradišču v ribnikih uspešno izpeljali kar tri večja ribiška tekmovanja za starejše ribiče in tekmovanje za mlade ribiče, kar je za tako majhno ribiško enoto velik uspeh. Na letošnjem občinskem ribiškem tekmovanju je imel največ ribiške sreče v ulovu rib Leopold Zorjan iz Petanjcev, ki je ujel 27,60 kg rib in sicer krapov. Prejel je občinski ribiški prehodni pokal za osvojeno prvo mesto, gre za maketo ribiča. Sicer pa je Leopold Zorjan ribič že 21 let, doslej je bil že ribiški car in večkrat stal na prvih dveh stopničkah v različnih ribiških tekmovanjih v Gradišču in drugod po Pomurju. Sedaj bo eno leto ponosen na osvojeni prehodni ribiški pokal in prihodnje leto ga bo na svečan način predal tistemu, ki bo ujel spet največ rib.

Na drugem mestu v ribolovu je v Gradišču pristal Bojan Lorber iz Rožičkega Vrha, ki je ujel 20,60 kg rib, tretji je bil Drago Perkič iz Petanjcev z 20,30 kg ujetimi ribami, četrto in peto mesto sta si delila Anton Vogrin iz Ivanec in Jože Zemljič iz Murske Sobote, ki sta ujela 17,80 kg rib, na šestem mestu je bila edina ženska Marjeta Lorber iz Rožičkega Vrha, ki je ujela 14,80 kg rib.

Na zadnjem ribiškem tekmovanju pa so prav gotovo imeli veliko dela kuharji - ribiči, ki so za tekmovalce in ostale goste in obiskovalce pripravljali ribe na murski način in ostale kulinarične mesne specialitete.


Več v Šport