V Križevcih so se srečali starejši občani

Najstarejša prisotna občana sta bila Angela Šijanec iz Zasad in Venčeslav Copot iz Ključarovcev

Prlekija-on.net, četrtek, 10. september 2015 ob 09:20
Srečanje starejših občanov v Križevcih

Srečanje starejših občanov v Križevcih

V okviru praznovanja 17. občinskega praznika Občine Križevci je v sredo, 9. septembra, potekalo že tradicionalno srečanje starejših občanov, med katere štejejo občanke in občani, ki so v letošnjem letu dopolnili 70 let. Istočasno so bila podeljena simbolična darila najstarejšima prisotnima občanki in občanu ter zlatoporočne listine, ki jih je na srečanju prejelo devet zakonskih jubilantov, en par pa je prejel listino ob praznovanju biserne poroke.

Najstarejša prisotna občana sta bila Angela Šijanec iz Zasad in Venčeslav Copot iz Ključarovcev.

Listino ob praznovanju šestdeset let zakonske zveze (biserna poroka) sta prejela Elizabeta in Anton Šijanec iz Bučečovcev.

Listine ob praznovanju zlatega jubileja (petdeset let zakonske zveze) so bile podeljene Ani in Ludviku Duh iz Grab, Mariji in Janezu Ivančič iz Križevcev, Mariji in Francu Filipič iz Stare Nove vasi, Jožefi in Jožefu Čiriču iz Logarovcev, Ceciliji in Frančišku Hanžekovič iz Ključarovcev, Angeli in Jožefu Strajnšak iz Bučečovcev, Silvestri in Francu Skuhala iz Ključarovcev, Alojziji in Francu Jurak iz Logarovcev in Marjeti ter Janezu Marinič iz Logarovcev.

Ob sodelovanju občine in društva upokojencev Križevci, je prireditev povezovala Frančiška Rakuša, goste pa sta nagovorila tudi župan občine Križevci mag. Branko Belec in domači župnik Štefan Vinkovič.

Program so popestrili učenka Ajda Weis s harmoniko, pevci Pšenični klas, domača folklorna skupina in glasbenik, ki je poskrbel, da so se najprej jubilanti, nato pa še mnogi drugi udeleženci prireditve zavrteli na plesišču.


Več v Družabno