Malonogometna reprezentanca odhaja na miniEURO 2015

Reprezentanti so se predstavili v novih dresih ter odigrali prijateljsko tekmo z ekipo Muraši

Prlekija-on.net, sobota, 19. september 2015 ob 08:18
Malonogometna reprezentanca Slovenije

Malonogometna reprezentanca Slovenije

Za slovenske rekreativne malonogometne reprezentante, ki so aktualni evropski podprvaki, je v četrtek v Vidoncih v Prekmurju potekal zadnji trening pred evropskim prvenstvom miniEURO 2015, na katerega potujejo že v nedeljo. Reprezentanti so pod organizacijo Športnega društva Vidonci odigrali prijateljsko tekmo z ekipo Muraši ter spregovorili nekaj besed o prihajajočem prvenstvu in vzdušju v ekipi. Trener Branko Kerčmar je o igri njegovih varovancev na miniEURU 2015 povedal: »Fantje bodo začeli igrati agresivno, po domače povedano jim ne bomo pustili dihati oz. igrati. Kajti ko pustiš nasprotnikom igrati, so vse ekipe izredno nevarne«. Slovenske tekme bo mogoče spremljati v živo na programu Sport Klub ter tudi prek spleta.

Vzdušje v ekipi je dobro, glede na to, da je glavnina ista kot lani, so fantje že uigrani in se dobro poznajo med seboj. Nasprotniki, ki jih je Sloveniji določil žreb, so Madžarska, Italija in Moldavija. Kapetan Peter Pust poudarja, da se nasprotnikov tokrat ne pozna dobro: »Slišali smo, da so Madžari v kratkem odigrali dve dobri tekmi, Italijani so verjetno močni, glede na to, da so sprva kandidirali za organizatorja evropskega prvenstva, Moldavci pa so vsako leto malo boljši«. Letos se bo na evropskem prvenstvu miniEURO 2015, ki bo v hrvaškem Vrsarju, prvič pomerilo 32 reprezentanc. Reprezentanti se zavedajo, da bodo tekme težke, so pa se v zadnjih mesecih dobro pripravljali in upajo na napredovanje iz skupine.

V Vidoncih v Prekmurju so se tako v prijateljski tekmi reprezentanti pomerili z ekipo Muraši, za katero so igrali Jože Špilak, Damjan Ošlaj, Mitja Erniša, Alan Mesarič, Mitja Mörec, Darjan Slavic, Rok Buzeti, Denis Eilavec, Bojan Fajfar in Štefan Horvat. Predsednik MZS Andrej Manfreda se je zahvalil za odlično organizacijo in gostoljubje ter povabil navijače, da se pridružijo reprezentanci v Vrsarju na evropskem prvenstvu.

Spodaj si lahko ogledate igralce v novih dresih (manjkajo Boštjan Preskar, Kristjan Kulčar in vodja delegacije Zdenko Truden) ter nekaj izjav, več izjav pa najdete tukaj.

Foto: MZS in Adnan Mujičić


Več v Šport