Madžarska gradi ograjo tudi na meji s Slovenijo

Policisti in vojaki jo postavljajo na avtocestnem mejnem prehodu Pince-Tornyiszentmiklos ter na mejnem prehodu, ki stoji na stari cesti nekoliko oddaljen od avtoceste

Prlekija-on.net, četrtek, 24. september 2015 ob 17:13
Prebežniki

Prebežniki

Madžarska je tudi na meji s Slovenijo zažela postavljati ograjo in bodečo žico. Policisti in vojaki jo postavljajo na avtocestnem mejnem prehodu Pince-Tornyiszentmiklos ter na mejnem prehodu, ki stoji na stari cesti nekoliko oddaljen od avtoceste. Promet zaradi tega ni oviran na nobeni strani.

Tudi župan Občine Lendava, Anton Balažek, je potrdil, da je bil zjutraj obveščen o začetku postavljanja ograje. Potrdil je, da ograjo postavljajo na mejnih prehodih v Pincah in tudi na mejnem prehodu Dolga vas. Sicer pa je Madžarska brez, da bi obvestila slovensko stran, začela postavljati bodečo žico. Medtem oblasti na Madžarskem razmišljajo, da bi svojo mejo s Hrvaško v celoti zaprli.

Na slovensko-madžarski meji so postavili okrog 500 m ograje iz bodeče žice na relaciji od avtoceste do bivšega mejnega prehoda Pince. Prav tako je bodeča žica v dolžini okrog 500 metrov nameščena v Dolgi vasi in sicer od bivšega mejnega prehoda v smeri Mostja. Madžarski policisti in vojaki izvajajo nadzor meje.

O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
Madžarska je že v minulih tednih zgradila ograjo na meji s Srbijo in Hrvaško, sedaj pa ograjo gradi še na meji s Slovenijo. Na Madžarsko je največ prebežnikov vstopilo v sredo, okrog 10.000, od tega preko 9.000 skozi Hrvaško. Večina prebežnikov, ki pridejo na Madžarsko, z vlaki odpotuje proti Avstriji,od tam pa večinoma naprej proti severu, večina v Nemčijo in na Švedsko.


Več v Črna kronika