Po zmagi nad Italijo, Slovenija napreduje v osmino finala

Slovenija je tako dosegla cilj in si zagotovila napredovanje iz skupine v osmino finala, danes se bo ob 16. uri pomerila s Slovaško

Prlekija-on.net, petek, 25. september 2015 ob 12:01
Slovenci so na petkovem preostanku tekme ugnali še reprezentanco Italije. Prvi polčas so igrali že v sredo, vendar je bila tekma prekinjena zaradi močnega naliva, rezultat po koncu prvega polčasa je bil 0:0, vratar Nejc Komidar pa je imel še to tekmo prepoved igranja.

Kljub dežju so Slovenci premagali Italijane s 4:1, pri čemer sta po dva zadetka prispevala Marko Karnet ter Darko Zorko, oba sicer strelca tudi na četrtkovi tekmi proti Moldaviji. Za Italijane je v 32. minuti zadel Antonio Abatemattei. Slovenija je tako dosegla cilj in si zagotovila napredovanje iz skupine v osmino finala, danes se bo ob 16. uri pomerila s Slovaško.

Srečko Kovačec pravi, da tekma ni bila lahka: »Vsaka tekma, ki se igra v dveh delih, ni lahka. Drugi polčas proti Italiji smo igrali zelo dobro, na začetku je bilo še toliko težje, ker smo igrali z igralcem manj. Pričakovala se je zmaga in vse se je izšlo, kot smo si želeli«. Novinec Marko Karnet, ki je bil strelec na današnji in včerajšnji tekmi, je vesel za vsako minuto, ki mu jo selektor nameni na igrišču: »Za nas ta zmaga in napredovanje v osmino finala pomeni še dodaten motiv in gremo sedaj tekmo po tekmo. S temi krasnimi navijači nam bo to uspelo«.

Vsi igralci se zahvaljujejo predanim navijačem, ki so tukaj v Vrsarju že od samega začetka in prihajajo na tekme v vsakem vremenu, velika hvala pa tudi vsem tistim, ki spremljajo Slovenijo prek malih ekranov. Zaradi vas smo močnejši.

Tekma osmine finala bo 16. uri, prenos v živo bo na 2. programu Sport Kluba.

V spodnjem videu izjava Marka Karneta in Srečka Kovačeca po tekmi.


Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13